8 van 14

Pousada Special: Het complete Portugal

 • Van Porto naar de Algarve
 • De herders van de Serra da Estrela
 • De vissers van Tavira
 • 18 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: APO171116
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autoreis van Porto naar de Algarve met verblijf in Pousadas!

Autoreis van Porto naar de Algarve met verblijf in Pousadas
De havenarbeiders van Porto, de herders van de Serra da Estrela, de studenten van Coimbra, de wereldburgers van Lissabon en de boeren van de Alentejo, de vissers van Tavira, kortom Portugal is een land met vele gezichten. De regionale verschillen in klimaat, landschap, cultuur en geschiedenis zijn duidelijk merkbaar. Een reis van het noorden naar het zuiden is een ontdekkingsreis vol verrassingen!
 
Portugees genieten – van pousada naar pousada
Trekkend van pousada naar pousada heeft Portugal veel te bieden. Historie, cultuur en natuur en elke avond weer een verrassing, waar slapen we vannacht? In de torenkamer van een kasteel, een kloostercel van een middeleeuws klooster of een kamer in een paleis? Wakker worden met een prachtig uitzicht in één van de natuurgebieden van Portugal? Even leven als een vorst, een nachtje middeleeuwen, maar dan met een vleugje design en de gemakken van de moderne tijd, dat is een verblijf in één van de pousadas in Portugal.

U kunt kiezen uit historische pousadas, gevestigd in nationale monumenten of meer eenvoudige pousadas omgeven door een prachtig natuurschoon.

‘Bem-vindos ao pais das pousadas’, welkom in het land van de pousadas!
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Porto
 • Dag 2 Porto
 • Dag 3 Porto – Guimarães ca. 125 km
 • Dag 4 Guimarães
 • Dag 5 Guimarães – Viseu ca. 190 km
 • Dag 6 Viseu - Bezoek aan de Serra da Estrela
 • Dag 7 Viseu – Condeixa-a-Nova ca. 140 km
 • Dag 8 Condeixa-a-Nova - bezoek aan Coimbra
 • Dag 9 Condeixa-a-Nova – Batalha ca. 90 km
 • Dag 10 Batalha
 • Dag 11 Batalha – Lissabon ca. 190 km
 • Dag 12 Lissabon
 • Dag 13 Lissabon – Estremoz ca. 165 km
 • Dag 14 Estremoz – bezoek aan Évora
 • Dag 15 Estremoz – Beja ca. 195 km
 • Dag 16 Beja – Tavira ca. 170 km
 • Dag 17 Tavira
 • Dag 18 Tavira – Faro ca. 35 km + vliegreis Faro - Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Porto
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Porto. Na aankomst op de luchthaven reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. U verblijft twee nachten in Grande Hotel do Porto in Porto.
Dag 2: Porto
Porto is een levendige havenstad en het bruisende middelpunt van de lucratieve porthandel. De clandestiene hoofdstad van Portugal ligt op de steile hellingen van de noordelijke oever van de rivier de Douro. Er valt veel te zien in deze stad, indrukwekkende barokke monumenten, musea en kerken, steile straatjes en steegjes, gezellige kroegjes en restaurantjes waar u ’s avonds kunt uitrusten met een glaasje port. 
 
Dag 3: Porto – Guimarães ca. 125 km

Nadat u de huurauto heeft opgehaald rijdt u via de kust naar Braga, het Portugese Rome. In Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt en in Braga gebeden, zo luidt een oud gezegde. Een schitterende kathedraal, 35 kerken, statige 18de eeuwse huizen, fraaie tuinen en de beroemde kerk Bom Jesus de Monte bepalen het gezicht van de grootste stad in de Minho. Uw eindbestemming is Guimarães, de bakermat van Portugal. U logeert twee nachten in de pousada van Guimarães.
 

Pousada Mosteiro de Guimarães

De monniken hebben een prachtige plek buiten Guimarães uitgekozen voor hun klooster. Gelegen op een heuvel met uitzicht op Guimarães is dit klooster uit de 12de eeuw verbouwd tot één van de mooiste pousadas van Portugal. De soberheid van het klooster is behouden met oog voor de originele details. 
 

Dag 4: Guimarães
Guimarães is één van de oudste steden van Portugal; de stad draagt de eervolle bijnaam ‘Beco da Nacionalidade’ (wieg der natie) en staat bekend als de stad waar Portugal werd geboren. Hier staat het indrukwekkende kasteel van de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques en het paleis van de hertogen van Bragança. De stad heeft het middeleeuwse karakter nog grotendeels behouden en neemt een speciaal plekje in in het hart van de Portugezen.  
 
Dag 5: Guimarães – Viseu ca. 190 km
U verlaat het gebied van de Minho en rijdt naar het hart van Midden-Portugal, de Beiras, gelegen tussen de rivieren de Douro en de Taag, een streek die buiten Portugal weinig bekend is. Ten onrechte, want hier vindt u de mooiste berglandschappen, ongerepte dorpjes en stadjes. Uw eindbestemming is Viseu, de hoofdstad van de Beira Alta en het centrum van de Dão-wijnstreek, één van de bekendste van het land. U verblijft twee nachten in de pousada van Viseu.

Pousada Viseu

Deze nieuwe pousada was oorspronkelijk het São Teotónio ziekenhuis, één van de oudste ziekenhuizen van Viseu. Het imposante 18de eeuwse gebouw kijkt uit over de oude binnenstad.
 

Dag 6: Viseu - Bezoek aan de Serra da Estrela
De Serra da Estrela bepaalt het landschap rond Viseu. Met een gemiddelde hoogte van 1500 meter is het gebergte het dak van Portugal. Grillige rotsformaties, gletsjerdalen, dennen- en eikenbossen, stadjes en dorpjes die met graniet en leisteen zijn gebouwd, de Serra da Estrela is een imposant natuurgebied. Dit gebied is van oudsher het gebied van grote schapenkuddes; proeft u vooral de bekende Serra-kaas onder het genot van een glas wijn uit deze streek.
 
Dag 7: Viseu – Condeixa-a-Nova ca. 140 km
De reis voert u door de streek Bairrada, bekend om zijn kookkunst en goede wijnen, naar Coimbra, één van de oudste universiteitssteden van Europa. Onderweg komt u onder andere langs het aantrekkelijke stadje Mealhada en het kuuroord Curia.
 

Pousada van Condeixa-a-Nova

Dit charmante hotel ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Coimbra. Het schilderachtige landgoed met een prachtige tuin was ooit in het bezit van de adellijke familie Almadas. 
 

Dag 8: Condeixa-a-Nova - bezoek aan Coimbra
Coimbra is een levendige stad waar het dagelijks beeld wordt bepaald door meer dan 20.000 studenten. Als u door de oude straatjes loopt, omzoomd met hoge huizen, met haar kerken en monumenten, waant u zich in een ander tijdperk. Zeker ook omdat de studenten de oude studententradities in ere houden, in hun traditionele zwarte pak en lange capes. ’s Avonds kunt u uitrusten in één van de vele ‘tascas’ en luisteren naar de fado van Coimbra.
Dag 9: Condeixa-a-Nova – Batalha ca. 90 km
Het stadje Pombal met haar witgekalkte huizen, Leiria met haar kasteel en een aantrekkelijk historisch centrum zijn aangename plaatsjes voor een bezoek op weg naar Batalha. U verblijft twee nachten in Hotel Mestre Afonso Domingues.  
 

Hotel Mestre Afonso Domingues

Het hotel ligt in het centrum van Batalha tegenover het klooster van Batalha. Het hotel is dan ook vernoemd naar de naam van de architect van het klooster. Het restaurant en bijbehorend terras en tuin bieden uitzicht op het klooster. Verder beschikt het hotel over uitstekende voorzieningen.
 

Dag 10: Batalha
In Batalha staat het prachtige gotische klooster ‘Mosteiro de Santa Maria da Victória’, 20 km naar het zuiden in Alcobaça vindt u de schitterende abdij ‘Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça’ uit de 12de eeuw. Terecht staan beide monumenten op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het aan de kust gelegen vissersdorpje Nazaré kent een ander soort monument, hier heeft de 45-jarige Amerikaanse surfer Garrett McNamara de grootste golf ter wereld, een golf van 30,48 meter hoog, bedwongen!
 
Dag 11: Batalha – Lissabon ca. 190 km
De tempelierskerk van Tomar staat eveneens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na een bezoek aan Tomar volgt u de loop van de Taag waar wilde stieren en volbloed paarden grazen in het groene weidelandschap. U komt langs kleine dorpjes met ieder zijn eigen bezienswaardigheden. Tenslotte rijdt u naar Lissabon, prachtig gelegen aan de monding van de Taag.
U logeert twee nachten in Hotel Mundial.
 
Dag 12: Lissabon
De antieke trammetjes op hun smalle spoor, de schoenpoetsers van Rossio, het wasgoed dat op straat hangt te drogen, het is alsof u teruggaat in de tijd. Lissabon is de stad van oude, sfeervolle koffiehuizen, de elegante gebouwen van de wijk Baixa en de volkswijk Alfama. Maar deze oude dame gelegen aan de oevers van de Taag en gebouwd op zeven heuvels gaat met haar tijd mee. Lissabon is een internationale stad, een stad die leeft en waar veel te beleven valt, een doolhof waar u met plezier kunt verdwalen en uw eigen weg kunt vinden.
 
Dag 13: Lissabon – Estremoz ca. 165 km
Na een laatste blik over de stad rijdt u Lissabon uit. De Alentejo, letterlijk voorbij de Taag, strekt zich voor u uit met zijn eindeloze vlakten met hier en daar kurkeiken, olijfboomgaarden en blauw-witte huisjes. Uw eindbestemming is Estremoz, één van de drie ‘marmersteden’ en misschien wel de meest indrukwekkende versterkte stad van de Alentejo. U verblijf twee nachten in de pousada van Estremoz.
 

Pousada Castelo Estremoz

Elke steen en elk voorwerp vertelt over de turbulente geschiedenis van het koningshuis van Portugal. Deze historische pousada lijkt meer een museum dan een hotel. Smaakvol geïntegreerd in het 13de eeuwse kasteel van Estremoz met schitterende uitzichten wacht u een vorstelijk verblijf te midden van een verzameling kunstwerken.
 

Dag 14: Estremoz – bezoek aan Évora
Évora, gelegen op een lage heuvel midden in de vlakte van Alentejo, is één van de aantrekkelijkste steden van Portugal. Een museumstad, die in 1986 door de UNESCO op de lijst van Werelderfgoed is geplaatst. Het oude centrum is dan ook rijkelijk gevuld met bochtige straatjes, witte historische huizen, kerken en kunstschatten. De hoofdstad van de Alentejo is met haar fascinerend middeleeuws centrum een levendige stad waar het verleden en het heden samenkomen.
Dag 15: Estremoz – Beja ca. 195 km
Dwars door de provincie Alentejo rijdt u naar Beja, de hoofdstad van deze streek. U komt langs de typische dorpjes en stadjes van de Alentejo zoals de marmersteden Borba en Vila Viçosa, Monsaraz, een schilderachtig vestingdorp vlak bij de Spaanse grens en Moura een klein stadje met smalle en bochtige straatjes. Tenslotte rijdt u naar Beja, gelegen temidden van uitgestrekte golvende tarwevelden. U verblijft één nacht in de pousada van Beja.
 

Pousada Convento de Beja

Gelegen in het hart van de oude stad Beja staat het prachtige 13de eeuws Franciscanen klooster. Het klooster is verbouwd tot een indrukwekkende, historische pousada nadat het bijna 100 jaar leeg had gestaan. U slaapt in de voormalige cellen van de monniken en u eet in de oude refter en de voormalige kapittelzaal doet nu dienst als zitkamer. De gigantische plechtige hal maakt het plaatje compleet. 
 

Dag 16: Beja – Tavira ca. 170 km
U begint vandaag met een bezoek aan Serpa. Al van verre kunt u de schitterende witte stad zien liggen met binnen haar muren vele architectonische bijzonderheden. Ten zuiden van Serpa begint het Parque Natural do Vale do Guadiana, een 70.000 hectare groot natuurgebied rondom de Guadiana. Vanaf hier rijdt u naar Mértola, gelegen in het midden van deze wilde en ruwe streek. Binnen de stevig ommuurde bovenstad vindt u middeleeuwse steegjes met kleine witte huizen. Vanaf Mértola rijdt u naar Tavira de mooiste stad van de Algarve! U verblijft twee nachten in de pousada van Tavira.

Pousada Convento de Nossa Senhora da Graça

Dit voormalige renaissanceklooster is omgebouwd tot een historische pousada midden in het historische hart van Tavira. Tot aan eind van de 16de eeuw woonden hier de Augustijner nonnen, tegenwoordig kunt u genieten van een oase aan rust. De nabij gelegen schitterende kust zorgt voor het ultieme ontspannende vakantiegevoel.  
 

Dag 17: Tavira
Het sfeervolle Tavira ligt een paar kilometer landinwaarts aan de monding van de rivier Gilão en geldt als de mooiste stad van de Oost-Algarve. Deze charmante stad heeft haar oude karakter behouden en bezit talloze kerken, een kasteel, een Romeinse brug en opvallende huizen. Het centrum bestaat uit een wirwar van smalle straatjes die contrasteren met de brede lanen langs de rivier. Vanaf Tavira kunt u met een veerboot naar Ilha de Tavira met de mooie zandstranden en duinen, of u kunt het onbedorven binnenland van de Algarve verkennen.
 
Dag 18: Tavira – Faro ca. 35 km + vliegreis Faro - Amsterdam
U rijdt naar de luchthaven van Faro. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam.  
 

Routekaart

Recensies

Pousada Special: Het complete Portugal 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2018 - 31 oktober 2018


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Reissom met vertrek in onderstaande periode vanaf: 
01 apr - 31 mei 1561
01 jun - 30 jun 1671
01 jul - 31 jul 1780
01 aug - 31 aug op aanvraag
01 sep - 31 okt 1581


Prijs op aanvraag
:                                     

 • Indien (een deel van) uw reis in de maand augustus valt.    

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Porto & Faro - Amsterdam.
 • 01 Stuk ruimbagage per persoon.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 16 Dagen autohuur (dag 03-18) van Avis (All Inclusive), type C-EDMR airco.
 • 17 Overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt.  
 • Reisinformatie- en inspiratieboek (digitaal).

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra brandstoftoeslagen.
 • Toeristenbelasting in Lissabon €1,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen.
 • Toeristenbelasting in Porto € 2,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Pousada
Dag 1 - 2 Porto Grande Hotel do Porto
Dag 3 - 4 Guimarães Pousada Mosteiro de Guimarães
Dag 5 - 6 Viseu Pousada Viseu
Dag 7 - 8 Condeixa-a-Nova Pousada Condeixa-a-Nova
Dag 9 - 10 Batalha Hotel Mestre Afonso Dominques
Dag 11 - 12 Lissabon Hotel Mundial
Dag 13 - 14 Estremoz Pousada Castelo Estremoz
Dag 15 Beja Pousada Convento de Beja
Dag 16 - 17 Tavira Pousada Convento de Nossa Senhora da Graça - Tavira