8 van 14

Pousada Special: Reis door de geschiedenis van Portugal

 • 6 Overnachtingen in sfeervolle pousadas + 1 nacht in hotel
 • Autoreis van Lissabon naar Porto
 • Lissabon, Coimbra, Viseu en Guimarães
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: APO161124
 • Gemiddeld: 4,5 / 5 sterren
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Nina Kruisheer
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Nina Kruisheer alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingsmogelijkheden

Autoreis van Lissabon naar Porto met verblijf in Pousadas!

Het mysterieuze Sintra, het middeleeuwse stadje Óbidos, de prachtige kloosters van Batalha en Alcobaça, de bruisende universiteitsstad Coimbra, de indrukwekkende bergen van de Serra da Estrela en het historische kasteel van Guimarães. Het leven in Portugal wordt beheerst door de eeuwenoude geschiedenis van het land. Eén van de oudste naties van Europa, daar waar Europa eindigt begint uw reis door het verleden!
 
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Lissabon + Lissabon – Queluz ca. 15 km
 • Dag 2 Queluz en omgeving
 • Dag 3 Lissabon / Queluz – Coimbra ca. 225 km
 • Dag 4 Coimbra – Viseu ca. 100 km
 • Dag 5 Viseu
 • Dag 6 Viseu – Guimarães ca. 190 km
 • Dag 7 Guimarães
 • Dag 8 Guimarães – Porto ca. 60 km + vliegreis Porto – Amsterdam

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Lissabon + Lissabon – Queluz ca. 15 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Lissabon. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar Queluz alwaar u twee nachten logeert in de pousada van Queluz.

Pousada do Palácio de Queluz

Ooit was het paleis van Queluz de favoriete residentie van de koninklijke familie, nu kunt u genieten van de rijkdom van het verleden. De pousada is gevestigd in klokkentoren van het Paleis van Queluz dat ooit gebruikt werd door de Koninklijke garde van het Hof van het Paleis van Queluz.

Dag 2: Queluz en omgeving
Dag 3: Lissabon / Queluz – Coimbra ca. 225 km
Vandaag maakt u een reis door de geschiedenis! Óbidos is een charmant, geheel gerestaureerd vestingstadje uit de 15de eeuw en de meest intact gebleven middeleeuwse stad van Portugal. U passeert twee van de belangrijkste religieuze bouwwerken van het land, namelijk de middeleeuwse kloosters van Alcobaça en Batalha. Beiden staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En tenslotte, Coimbra, één van de oudste universiteitssteden van Europa.

Hotel Quinta das Lágrimas

Dit prachtige romantische hotel ligt bij het centrum van Coimbra aan de overkant van de rivier de Mondega. Gevestigd in een voormalig paleis uit de 18de eeuw en omgeven door een prachtige tuin komt de geschiedenis tot leven.
 

Dag 4: Coimbra – Viseu ca. 100 km
Vanaf Coimbra reist u naar Viseu. De reis voert u langs Penacova, een oude stad gelegen hoog boven de beboste oevers van de Mondega waar u een schitterend uitzicht heeft over de rivier. Uw eindbestemming is Viseu, de hoofdstad van de Bairro Alto en het centrum van de Dão-wijnstreek, één van de bekendste van het land. Viseu heeft veel kerken, maar de grootste charme van de stad zijn de nauwe straten, waar verscheidene huizen fraai versierde ramen hebben.

Pousada Viseu

Het is moeilijk voor te stellen dat deze moderne en sfeervolle pousada ooit een ziekenhuis was. Het prachtige gebouw uit de 19de eeuw herbergt ruime kamers en veel faciliteiten voor een zorgeloos verblijf.

Dag 5: Viseu

Bezoek aan de Serra da Estrela

De Serra da Estrala bepaalt het landschap rond Viseu. Met een gemiddelde hoogte van 1500 meter is het gebergte het dak van Portugal. Grillige granieten rotsformaties, gletsjerdalen, dennen- en eikenbossen, stadjes en dorpjes die met graniet en leisteen zijn gebouwd, de Serra da Estrela is een imposant natuurgebied. Dit gebied is van oudsher het gebied van grote schapenkuddes, proeft u vooral de bekende Serra-kaas onder het genot van een glas wijn uit deze streek.
Dag 6: Viseu – Guimarães ca. 190 km
Vandaag verlaat u het gebied van de Serra da Estrela en reist u verder naar het noorden, naar het wijnbouwgebied van de Douro. Lamego is de hoofdstad van deze streek, gelegen tegen de hellingen van de berg Penude, aan de linkeroever van de Douro. De invloed van de kerk was eeuwenlang sterk in Lamego, getuige de vele kerken waarmee de stad bezaaid is en de Santuário de Nossa Senhora met zijn beroemde en indrukwekkende 700 treden tellende baroktrap. Amarante, de stad van de vinho verde, ligt schilderachtig aan de oevers van de Tâmega omringd door bergen en bossen. In de smalle straatjes staan rijen 17de eeuwse huizen en op de terrassen boven de rivier vindt u allerlei restaurants. De kerk en de abdij zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Tenslotte rijdt u naar Guimarães, de bakermat van Portugal. 
 

Pousada Mosteiro de Guimarães

De monniken hebben een prachtige plek buiten Guimarães uitgekozen voor hun klooster. Gelegen op een heuvel met uitzicht op Guimarães is dit klooster uit de 12de eeuw verbouwd tot één van de mooiste pousadas van Portugal. De soberheid van het klooster is behouden met oog voor de originele details. 

Dag 7: Guimarães
Guimarães draagt de eervolle bijnaam ‘Beco da Nacionalidade’ (wieg der natie) en staat bekend als de stad waar Portugal werd geboren: de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques, is hier geboren en Guimarães werd in 1139 de eerste hoofdstad van het jonge koninkrijk, een stad met een grote geschiedenis! Het staat zelfs in grote letters geschreven op de muur van één van de torens bij de ingang van de oude stad. De stad werd in 2001 door de Unesco tot Werelderfgoed verklaard. 
Dag 8: Guimarães – Porto ca. 60 km + vliegreis Porto – Amsterdam
In aansluiting op vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Porto. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
 

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 4,5 van de 5 sterren
Pousada Special: Reis door de geschiedenis van Portugal 0 EUR
4.5 2 2
4
4


We hebben genoten van een geweldige vakantie en de uitstekende hotels! (Alleen de pousada in Ourem viel in vergelijking met de andere pousada's en hotels een beetje tegen.) Ook de contacten met Zuid Europa Reizen zijn prima verlopen: we kregen altijd snel een inhoudelijke reactie op vragen en het programma is helemaal naar onze wensen aangepast.

toon meer
5
5


Erg leuke reis en hierbij een paar tips. De auto. Het verhuurbedrijf probeert een grotere aan te smeren voor 30 euro per dag extra. Want dan past de bagage beter en diesel is goedkoper. Niet intrappen, de afstanden zijn te klein om 30 euro per dag te verdienen en onze koffers pasten probleemloos in de achterbak van onze "kleine" Toyota Yaris. Bovendien zijn de straatjes af en toe erg krap. Ik was blij met een kleine auto. Wij hebben de auto in Porto een dag eerder ingeleverd. In Porto is parkeren duur en je hebt geen auto nodig. Met de metro ben je in een half uur weer in het centrum terug voor een paar euro. Leuk ritje trouwens bovengronds. De hotels hebben shuttles naar het vliegveld. Van Viseu naar Guimaraes kan je het eerste stuk mooi binnendoor rijden. Via Sao Pedro en Castro Daire naar Lamego. Prachtige route en goed te rijden. De Pousada in Quimares is schitterend maar de keuken viel een beetje tegen gezien de prijzen. De keuken van de Pousada te Ourem echter is helemaal op niveau.

toon meer

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

30 maart 2017 - 31 december 2017

Prijsindicatie in Euro per persoon

Luchtvaartmaatschappij TAP Transavia
30 mrt 17 - 31 mei 17 902 900
01 jun 17 - 28 jun 17 902 1019
01 jul 17 - 17 jul 17 936 1053
18 jul 17 - 16 aug 17 954 1072
15 aug 17 - 31 aug 17 936 1053
01 sep 17 - 14 sep 17 936 1001
16 sep 17 - 31 okt 17 902 967
01 nov 17 - 18 dec 17  768 833
19 dec 17 - 01 jan 18 840 905 


Weekendtoeslag hotel Quinta das Lagrimas (Coimbra)
Indien u in Coimbra in onderstaande periode op vrijdag- of zaterdagnacht verblijft, betaalt u een toeslag in Euro per kamer per nacht:

17 mrt 17 - 31 okt 17 26
01 nov 17 - 01 jan 17 13

 

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam-Lissabon & Porto-Amsterdam met TAP Portugal of Transavia.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 08 Dagen autohuur van Avis (All Inclusive), type C-EDMR airco.
 • 07 Overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt.
 • 1 x Gratis diner in Pousada naar keuze (exclusief drankjes). Geef bij boeking aan in welke Pousada u van het gratis diner gebruik wilt maken. 
 • Reisinformatie- en inspiratieboek (per e-mail).

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra brandstoftoeslagen.
 • Toeristenbelasting in Lissabon €1,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Queluz Pousada do Palácio de Queluz
Dag 3 Coimbra Hotel Quinta das Lágrimas
Dag 4 - 5 Viseu Pousada Viseu
Dag 6 - 7 Guimarães Pousada Mosteiro de Guimarães

Uitbreidingsmogelijkheden