Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen


Wat is het verschil tussen het reizen per camper in vergelijking met het reizen per huurauto?

Het reizen per camper biedt een enorme vrijheid. U hebt altijd alles bij de hand, een hapje en een gekoeld drankje onderweg, maar ook een toilet en uiteraard uw slaapplaats. U stopt waar u wilt en overnacht op de mooiste plekken midden in de natuur. ’s Ochtends kunt u heerlijk in de frisse buitenlucht ontbijten. ’s Avonds zit u wellicht tot in de late uurtjes buiten voor uw camper bij de barbecue of bij uw kampvuur. Zeg nou zelf, is dit niet een bijzondere manier van reizen? 

Hoe tijdig dien ik een camperreis te boeken om zo voordelig mogelijk uit te zijn?

Dit is enigszins afhankelijk van de bestemming.

Verenigde Staten & Canada: Vanaf mei/juni kunt u een reservering maken voor vertrek vanaf maart (het volgende jaar) en de daaropvolgende 11 maanden.

Australië & Nieuw-Zeeland: Vanaf september/oktober kunt u een reservering maken voor vertrek vanaf maart (het volgende jaar) en de daaropvolgende 11 maanden.

Zuid-Afrika & Namibië: Vanaf circa augustus kunt u een reservering maken voor vertrek vanaf maart (het volgende jaar) en de daaropvolgende 11 maanden.

Vanaf de datum dat u een camper kunt boeken voor het volgende seizoen zijn alle vroegboekkortingen bekend en deze kortingen kunnen aanzienlijk zijn. Het is dus raadzaam om zo vroeg mogelijk uw reservering te maken om vele honderden euro’s voordeel te behalen. 

Wat houdt het Flex- of Valuesysteem exact in?

Dit betekent dat de prijs flexibel is en iedere week kan wijzigen. De verhuurder bekijkt wekelijks voor welk campertype veel vraag is en op welke locatie de meeste campers in voorraad zijn. Op basis van deze gegevens worden de flexprijzen iedere week per voertuig en per locatie aangepast. Hoe vroeger u boekt hoe lager de prijs. In uw (online) offerte wordt de op dat moment geldende prijs weergegeven, ook staat hierbij vermeld tot welke datum deze te boeken is. 

Mag ik met mijn normale rijbewijs B een camper besturen?

Het is toegestaan om met uw normale B-rijbewijs een camper te besturen in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. U heeft dus geen zogenaamd ‘groot’ rijbewijs nodig. Ook niet voor de grote ‘A-klasse’ campers.

In Europa is het vaak wél verplicht een groot rijbewijs te bezitten voor het rijden van campers boven een bepaald gewicht. Indien een speciaal rijbewijs nodig is om een camper te besturen wordt dit duidelijk aangegeven.

Een internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB) is voor enkele landen noodzakelijk. U vindt deze informatie online per verhuurder terug onder het kopje ‘campers’, bij de bestemming van uw keuze en de verhuurder van uw keuze.

Indien u de Engelse taal niet voldoende beheerst, is het raadzaam om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. 

Is het moeilijk om met een camper te rijden?

Het rijden met een camper is absoluut niet moeilijk. De campers zijn veelal uitgerust met stuur- en rembekrachtiging waardoor de besturing zeer eenvoudig is. In Amerika en Canada zijn campers in de meeste gevallen automaten.

In Nieuw-Zeeland, Australië en Zuidelijk Afrika verschilt het per verhuurder. In enkele gevallen kan een automaat worden gegarandeerd tegen betaling.

De wegen en parkeerplaatsen zijn in deze landen er op ingesteld. U hoeft u geen zorgen te maken dat u niet mobiel zult zijn tijdens uw reis. U kunt zonder problemen op de meeste plekken komen!

De lengte, hoogte en breedte van de camper wijken uiteraard wel af van een standaard auto. Hou dan ook tijdens het rijden in de gaten hoe hoog, lang en breed uw camper is. Rijden onder bruggen, takken, de overkapping bij een benzinestation en de McDrive, die vaak te laag zijn, kan fataal zijn voor de airco op het dak! 

Moet ik zelf beddengoed meenemen?

Bij alle verhuurders uit ons aanbod is het mogelijk om beddengoed en een keukeninventaris bij te reserveren. U hoeft dit dus niet zelf mee te nemen. Wij nemen de inventarissen standaard mee in uw (online) offerte. 

Er zijn veel camperverhuurders, welke verhuurmaatschappij past het best bij mijn wensen?
WRC werkt samen met meer dan 80 verhuurders wereldwijd. Per bestemming heeft u vaak de mogelijkheid te kiezen uit diverse verhuurmaatschappijen.

Wij beoordelen de camperbedrijven op basis van onder andere kwaliteit, leeftijd van de campers en serviceniveau. Dit is de basis waarop wij de camperbedrijven kwalificeren als premium, goed, basis, budget of backpacker kwaliteit.

Met deze informatie kunt u zelf bepalen welke verhuurder aansluit op uw wensen. Twijfelt u? Vraag gerust ons advies, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. 

Klopt het dat we de camper na aankomst niet direct mogen ophalen?

In de Verenigde Staten en Canada is een eerste (hotel)overnachting verplicht gesteld door de verhuurmaatschappijen. Men wil dat u uitgerust aan uw camperavontuur begint. Deze hotelovernachting reserveert WRC graag voor u.

Voor de overige bestemmingen is een eerste (hotel)overnachting niet verplicht en kunt u de camper direct ophalen na aankomst. Uiteraard is het na een lange vlucht, zoals naar Down Under, wel aan te raden om een nacht uit te rusten voor u met de camper op pad gaat. 

Kan ik mijn koffers kwijt in de camper?

Het is aan te raden om bagage in opvouwbare koffers/tassen te vervoeren. In de campers is weinig ruimte voor harde koffers. Soms kunnen koffers (op eigen risico) achtergelaten worden bij het verhuurstation. U moet dan wel uw bagage relatief snel en gehaast weer inpakken bij het inleveren van de camper. 

Wat is het benzineverbruik van een camper?

Het benzineverbruik verschilt. C Klasse campers (met een alkoof) rijden ongeveer 1 op 5. A Klasse campers (grote busmodellen) zijn minder zuinig en campervans (kleine busjes) zijn weer een stuk zuiniger. Natuurlijk is ook de omgeving mede bepalend. Rijdt u in bergen dan zal het verbruik van de camper hoger zijn dan op vlakke wegen. De kosten van brandstof variëren sterk. Zowel per locatie als per periode. De olieprijs is wereldwijd aan grote veranderingen onderhevig. Voor een indicatie van de actuele prijs kunt u diverse websites raadplegen. Bijvoorbeeld: Global Petrol Prices

Hoe is de verzekering geregeld?

De verzekering is per camperverhuurbedrijf anders geregeld. Vaak heeft u nog een eigen risico. U kunt dit eigen risico in bepaalde gevallen afkopen met een verzekering van de verhuurder, of u kunt gebruik maken van de camperverzekering die wij voor u kunnen afsluiten.

Moet ik borg betalen bij het ophalen van de camper?

Ja, er wordt een borg gevraagd die u veelal dient te voldoen per creditcard. Houd er dus rekening mee dat uw limiet toereikend is. De creditcard dient op naam van de hoofdbestuurder van de camper te staan. 

Ben ik verplicht om een bepaalde route te rijden?

Nee, u bent vrij om te gaan en staan waar u maar wilt. Alleen uw begin- en eindpunt zijn bekend en verder kunt u de reis geheel naar wens invullen. Dat is dan ook de grote charme van het reizen per camper: u heeft alle vrijheid in uw eigen huis op wielen!

Welke afstand kan men per dag met de camper afleggen?

Met een camper mag en kunt u niet zo hard rijden als met een auto. Natuurlijk wenst u op reis niet enkel te rijden en wilt u vooral veel zien. Daarom raden wij aan om een gemiddelde afstand van 150 mijl / ca. 250 km per dag aan te houden. Dit neemt ongeveer 3 tot 4 uur rijden in beslag. U heeft dan nog voldoende tijd beschikbaar om de bezienswaardigheden te bekijken, het doen van boodschappen en andere activiteiten.

Uiteraard is het geen probleem wanneer u op een ‘saaie’ weg een dag extra kilometers maakt, maar u zult merken dat u dan vaak de volgende dag graag wat meer rust neemt. 

Dien ik de campings vooraf te reserveren?

Hierin bent u als reiziger geheel vrij. Het reizen per camper is vooral ideaal als u graag vrijheid wilt hebben. U kunt gaan en staan waar u wilt. Als alle campings vooraf gereserveerd zijn, is een deel van de vrijheid uiteraard al weggenomen.

Voor de  meeste campings is het niet noodzakelijk om vooraf te reserveren. Ze zijn groot van opzet en beschikken over veel capaciteit. Vaak is het voldoende om een dag voor aankomst even telefonisch contact op te nemen. Op basis van uw creditcardgegevens maakt u dan een reservering en bent u zeker van een plaats op de camping.

Sommige campings dienen wel ruim van te voren geboekt te worden. Het betreft dan de zeer populaire bestemmingen. Zo zijn bijvoorbeeld de campings in Canada bij Jasper en Banff en in de Verenigde Staten rondom Yosemite National Park in Californië en ook de Mather Campground bij Grand Canyon erg populair. Een reservering vooraf is absoluut aan te raden.

Ook tijdens de nationale feestdagen (bijvoorbeeld Canaday Day op 1 juli en Independance Day op 4 juli) is het raadzaam de campings tijdig te reserveren.

De meeste campings accepteren pas reserveringen vanaf een half jaar voor aankomst. Men vraagt creditcardgegevens als borgstelling. U dient er wel rekening mee te houden dat men annuleringskosten in rekening brengt wanneer u niet arriveert. 

Heb ik een generator nodig?

Als u op een camping staat sluit u de camper normaal gesproken aan op onder andere het stroomnetwerk (vaak onderdeel van een zogenaamde full hookup). Dit betekent dat alle apparatuur gewoon op stroom werkt. Bent u niet aangesloten op het stroomnetwerk dan werkt de apparatuur van de camper op de accu. Zo kunt u, afhankelijk van de hoeveelheid stroom die u verbruikt, een aantal dagen staan zonder generator nodig te hebben. Wilt u de airconditioning en/of de magnetron gebruiken als u niet op het stroomnetwerk bent aangesloten dan heeft u geen generator nodig. Anders zult u deze waarschijnlijk niet gebruiken. 

Hoeveel ampère heb ik nodig op een camping?

Met de campers uit ons aanbod zult u aan 30 ampère voldoende hebben.

Hoe gaat het met de maaltijden tijdens een camperreis?

Wanneer u met een camper reist, heeft u een ruime keuze qua maaltijden. U kunt zelf een hamburger klaarmaken op de barbecue op de camping. Maar u kunt uiteraard ook eten in een restaurant. Het zelf bereiden van een maaltijd betekent uiteraard dat u de kosten beperkt kunt houden. Dit is een voordeel als u per camper reist: u hoeft niet iedere dag uit eten te gaan.