Waarom is een camperreis met kinderen ideaal?

Waarom is een camperreis met kinderen ideaal?


Mogen we 10 redenen noemen waarom WRC meent dat een camperreis met kinderen ideaal is? 

1 Uw vertrouwde huis op wielen.

Kinderen hebben veelal behoefte aan ritme en aan een vertrouwde omgeving. Gedurende de camperperiode hebben ze hetzelfde bed en dezelfde huiselijke omgeving. Alleen de campings veranderen. 

2 Geen in- en uitpakken.

U pakt uw bagage uit en berg die op in de kastjes. Gedurende de gehele camperriode hoeft u geen tas meer in of uit te pakken.

3 Onderweg tekenen en een filmpje kijken.

Tijdens het rijden zitten de kinderen in het campergedeelte keurig in de gordel, maar wel bij elkaar. Aan de tafel kunnen ze lezen, tekenen of een filmpje kijken op de iPad. En als de wegen niet te bochtig zijn kunt u een spelletje doen. 

4 Altijd alles bij de hand.

Een mooi meer waar u in kunt afkoelen? Een uitzichtpunt dat zich leent voor een picknick? Maar ook gewoon even stoppen. Campingtafel en stoelen erbij een drankje en een gebakken eitje....Passeert u een mooi meertje, uw zwemgoed is altijd bij de hand. Ook is er altijd een toilet in de buurt. 

5 Slapen onderweg.

Slapen de kinderen overdag nog? Parkeer in een nationaal park of op een ander mooi plekje. Raampjes open en u kunt lekker buiten voor uw camper zitten. Kopje koffie erbij? 

6 Zelf koken.

Alle dagen uit eten....niet nodig! In uw eigen keukentje kunt u gemakkelijk een maaltijd bereiden. Of....een aanrader....op de barbecue. Vrijwel alle campings hebben barbecuefaciliteiten. Vuurtje stoken, marshmallows erboven. Hoe leuk is dat? 

7 Reizen met een camper is relatief goedkoop.

Een camper huren kost best wel geld. Wat het betaalbaar maakt zijn de overnachtingen. Bent u met meer dan 3 personen dan heeft u in een hotel al gauw 2 kamers nodig. En extra prettig? Als u ’s ochtends ontbijt, ’s middags een broodje smeert en ’s avonds zelf kookt dan bespaart u per dag drie maaltijden. 

8 Midden in de natuur.

Veel reizgers kiezen voor een camper vanwege de mogelijkheid om midden in de natuur te overnachten. Wakker worden van de vogels en van een hert dat komt drinken bij de waterpomp op de camping. Eekhoorntjes die ’s morgens bij het ontbijt nieuwsgierig komen neuzen. Kamperen op loopafstand van de immense Grand Canyon of de indrukwekkende Bryce Canyon. U leeft in een camper heerlijk buiten! 

9 Vrijheid, blijheid.

U kunt zelf bepalen als het ergens mooi is om een dag extra te blijven. Was de geplande route toch te lang? Wellicht kunt u de route inkorten. Ziet u onderweg een speeltuin...u kunt stoppen. En nog zo’n gevoel van vrijheid: zelf bepalen waar en wanneer u wilt ontbijten, lunchen en dineren. Stop voor een ijsje uit de vriezer en de kinderen zijn happy! 

10 Veel keus in campers

Wat voor camper u ook zoekt, voor ieder is er wat wils. Groot, klein, budget of luxe. Een ‘bus’ van 10 meter, een normale familiecamper of een pick-up camper. De campingplekken zijn in ieder geval overal op berekend.

Overtuigd dat een camperreis met kinderen ideaal is? Ga het zeker eens proberen. The kids will love it!