Puerto Maldonado Programma

Puerto Maldonado Programma


 

Dag 15:

 

Uw gids haalt u om 15.30 uur op voor een trekking van ca. 2 uur, met een bezoek aan een rubber plantage. U maakt opweg naar de plantage kennis met de uitbundige natuur. Uw gids geeft deskundig uitleg over de bijzondere bomen en planten die u onderweg tegen komt. In het Shiringuero kamp kunt u zien hoe rubber gewonnen wordt en krijgt u uitleg over de vele gebruiksmogelijkheden. Na de trekking kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad,  heerlijk relaxen in de hangmatten op het terras of bij uw bungalow, een drankje nuttigen aan de bar, een ontspannende massage ondergaan of wandelen naar de rivier om te genieten van  een adembenemende zonsondergang.

 

Om 19.00 uur, wanneer de zon onder is, maakt u een boottrip op zoek naar kaaimannen en andere dieren die langs de rivierbedding leven. Om 20.00 uur staat het diner voor u klaar.

 

Inbegrepen: transfer, diner, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch en overnachting. 

Dag 16:

Een vroege start van de dag: om 05.30 uur wordt u gewekt en staat er thee en koffie klaar. Ontbijt en snacks ontvangt u tijdens de excursie van de gids.
Na een boottocht van ca. 20 minuten over de rivier Madre de Dios, komt u aan bij de aanlegsteiger in het Sandoval meer, gelegen in het Tambopata National Reserve. Tijdens een wandeling van ca. 3 kilometer onder leiding van uw gids, kunt u onder meer reuze bomen, verschillende reptielen, diverse soorten apen en bijzondere vogelsoorten tegen komen.
Vervolgens stapt u in roeiboten op zoek naar otters en andere dieren.

Optioneel: bezoek aan Monkey Island.
In hoeverre het bezoek ingepast kan worden, hangt af van de waterstanden, toegankelijkheid van het eiland en of het paartijd is.
Aan het begin van de middag keert u terug naar de lodge, waar de lunch voor u klaar staat.
Rond 15.30 uur vertrekt u naar één van de 2 uitkijktorens over de Corto Maltes Amazonia.
De uitkijktorens zijn 20 en 42 meter hoog en bieden een unieke mogelijkheid om vogels en diverse andere diersoorten te bekijken die op deze hoogte leven. Tevens bezoekt u een Braziliaans notenkamp. Hier wonen tijdens de noten-oogst periode de arbeiders die de oogst binnenhalen. Aan het eind van de middag kunt u bij de lodge weer nagenieten van de dag, onder het genot van een drankje bij de bar of liggend in een hangmat tussen de tropische vegetatie. Om 20.00 uur staat het diner klaar.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, volpension (ontbijt, lunch, diner) en overnachting.

 

Dag 17:

Om 08.00 uur staat het ontbijt klaar en om 09.00 uur reist u per boot in ca. 20 minuten naar een boerderij die eigendom is van een lokale familie. U maakt kennis met de inheemse producten dier hier verbouwd worden zoals: cacao, bananen, cocona en diverse tropische vruchten. De producten worden met respect voor de omgeving verbouwd zonder chemicaliën en verkocht op lokale markten in het gebied. Vervolgens reist u per boot verder naar een gebied waar een inheemse Machiguenga stam leeft. Eén van de vele etnische groepen die in het Peruaanse Amazone gebied leeft. Zij laten u zien hoe hun voorouders leefden en hoe zij hun traditionele manier van leven in stand houden. U ziet onder meer hoe zij jagen, bent getuige van diverse ceremonies en ziet hoe de stam producten afkomstig uit de natuur gebruikt voor het maken van kleding, huizen, gereedschappen en kunst. U schuift bij de familie aan voor een traditionele, lokale lunch. Na de lunch keert u terug naar de lodge en heeft u weer tijd om te genieten van al het moois dat de lodge en de omgeving te bieden heeft. Om 20.00 uur staat het diner voor u klaar.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, volpension en overnachting.

 


Dag 18:

Om 05.30 uur wordt u gewekt met koffie en thee om vervolgens in ca. 20 minuten naar een plek te lopen waar een speciale kleisteen hangt, waar papegaaien op af komen. De klei is alleen te vinden in bepaalde gebieden in deze regio. Er zitten vitale stoffen in die belangrijk zijn voor de spijsvertering van de vogels. Deze plek geeft de unieke mogelijkheid om 3 tot 5 verschillende papegaaiensoorten in hun natuurlijke omgeving te observeren: een energiek en kleurvol schouwspel. Om 08.00 uur staat bij de lodge het ontbijt voor u klaar, daarna heeft u wat vrije tijd om vervolgens per boot weer terug te keren naar Puerto Maldonado. Bij de haven staat uw chauffeur u op te wachten. Onderweg naar de luchthaven stopt u bij het kantoor om uw bagage op te halen en vervolgens maakt u een korte stop bij een lokale markt waar u de gelegenheid heeft om producten die typisch voor dit gebied zijn te kopen. Tenslotte wordt u naar het vliegveld gebracht waar u incheckt voor uw vlucht naar Lima.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. De gids zal beoordelen in samenspraak met het management of het noodzakelijk is om wijzigingen aan te brengen, afhankelijk van weersomstandigheden, de toegankelijkheid van het gebied en de conditie van de reiziger.