Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Abu Dhabi

  • Formule 1 en Ferrari
  • Yas Island
  • Oases in de woestijn

Abu Dhabi

Abu Dhabi heeft alles wat u van een steenrijk oliesjeikdom mag verwachten: de futuristische architectuur, de miljardenprojecten op iedere straathoek en midden in de woestijn, de super-de-luxe winkelcentra en de peperdure bolides in de straten om maar wat te noemen. En toch stond de stad en het gelijknamige emiraat bekend als veel ingetogener dan het uitbundigere naburige Dubai en heeft het ook daadwerkelijk een veel hechtere band bewaard met de traditionele Arabische cultuur waardoor het de bezoeker een aantrekkelijke mengeling biedt van moderniteit en cultureel erfgoed, denk aan oases in de woestijn, kamelen en valkenieren.

Formule 1
Voor de Formule I en aanverwant amusement is het vlakke, zanderige Abu Dhabi een ideale omgeving. Uiteraard was het niet genoeg om zomaar een mooi raceparcours aan te leggen, het complex dat Abu Dhabi heeft neergezet op een ander eiland in de buurt van de hoofdstad, Yas Island, is spectaculair, onder meer omdat het dwars door een futuristisch hotel schiet en vanwege het tentontwerp van de tribunes.

Ferrari
Naast het Formule I circuit ligt het enige Ferrari pretpark ter wereld, een groot zeester-achtig overdekt complex in het bekende Ferrari-rood dat een veelheid aan winkels, restaurants en uiteraard op Ferrari gebaseerde attracties biedt.

Yas Waterworld
Yas Island is zo’n beetje waar het Disneyland van Abu Dhabi verrijst, alsof de Emiraten zelf niet al genoeg een soort Disneyland-gevoel geven. Voorjaar 2013 is het  Yas Waterworld geopend, het grootste waterpark in het Midden Oosten, naast Ferrari World. Het telt 43 verschillende attracties, zoals waterachtbanen, loops en slides, waarvan een aantal uniek in de wereld zijn. 

Maudy Zuidema
WRC Abu Dhabi specialist

Als Abu Dhabi specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.