• Victoria
  • Aboriginal art
  • Kunst- en muziekfestivals
Toon mij alle 4 WRC reizen naar Adelaide Gevonden reissoorten Bouwstenen, Individueel Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Adelaide

24 dagen Camperreis + Individueel
24 dagen
  • Maui, Britz & Mighty, Apollo, Star, Cheapa.
  • Diverse locaties en campertypes.
  • Profiteer van de beste aanbiedingen.
Bekijk

Adelaide

  
Adelaide; een prettige, overzichtelijke stad. De straten zijn breed, alles is goed bereikbaar. De stad heeft diverse bijnamen. De ’20 minuten-stad’; u kunt de stad doorwandelen en diverse attracties te voet bereiken. Ook is het een groene stad, een ‘city in a park’, met parken, tuinen en groene pleinen. En de City of Churches, vanwege de vele kerken in de stad. Daarnaast is Adelaide 'Unesco City of Music'. De stad met ruim 1,3 miljoen inwoners telt 700 restaurants; de ''foodscene'' is belangrijk hier. 
 
Adelaide werd gesticht in 1836. Er zijn mooi historische gebouwen uit de 19e eeuw en gebouwen met moderne architectuur. Echter, in tegenstelling tot andere grote Australische steden, is er nauwelijks hoogbouw in het centrum van Adelaide te vinden. 
 
Er worden diverse kunst-en muziekfestivals georganiseerd. Het Adelaide Festival of Arts, is zelfs een van de grootste kunstfestivals ter wereld. Daarnaast wordt veel georganiseerd rond het eco–toerisme in de regio.  
 
Wat is er te doen:
* Adelaide Central Market: een bijzonder kleurrijke markt waar levensmiddelen en lokale specialiteiten verkocht worden. Maar ook kunst, souvenirs en snuisterijen. Pauzeer bij een van de leuke koffiebarretjes en diverse internationale eetstalletjes en restaurants.
 
* River Torrens: De rivier ligt aan de noordkant van he centrum en wordt omgeven door parken en een groene rivierbank. Verken de omgeving wandelend of per huurfiets. Of huur een waterfiets voor een blik vanaf het water. In de groene zone langs de rivier vindt u onder meer de Adelaide Botanic Garden en de Adelaide Zoo.
 
* North Terrace: het culturele hart van de stad, waar in mooie 19e-eeuwse gebouwen diverse musea en de universiteit gevestigd zijn. Het South Australian Museum huisvest een grote tentoonstelling over Aboriginal cultuur. Art Gallery of South Australia is ook beslist een bezoek waard.
 
omgeving:
* Genelg Beach: De Genelg tram loopt van noord naar zuid door de stad. Het eindpunt van de tram: Genelg Beach heeft een prachtig lang zandstrand met boulevard, diverse attracties, winkels, restaurants en een pier.
 
* Adelaide Hills: De oostkant van de stad wordt omgeven door een idyllisch heuvellandschap met pittoreske dorpjes, glooiende beboste heuvels en wijnvelden. 
* Port Adelaide: Op 15 kilo
 
meter buiten de stad ligt deze historische havenstad. Karaktervolle straatjes met 19e-eeuwse pakhuizen, afgewisseld met hedendaagse street-art. Bezoek het national Railway Museum en de South Australian Maritime Museum. Maak een boottocht of huur een kayak om de omgeving van af het water te verkennen. Hier zijn diverse scheepswrakken te vinden en er leven vele dolfijnen in het Adelaide Dolphin Sanctuary.
 
 

Maudy Zuidema
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Adelaide met deze 27 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Adelaide gecombineerd met 27 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: