Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Agrigento

  • Historisch centrum
  • Sicilië
  • Via Atenea
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Agrigento Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Agrigento

15 dagen Autoreis + Individueel
15 dagen
  • Noord, oost, zuid & west Sicilië.
  • Verblijf in 5 bijzondere accommodaties.
  • Afwisselende reis, prettig tempo.
€ 1750,-
Bekijk

Agrigento

 
De moderne stad ligt op het eiland Sicilië, in de zuidelijk provincie Agrigento. Het telt ca 55.000 inwoners. Ooit werd het gesticht door de Grieken en de geschiedenis gaat terug tot ca 500 v. Chr. Later viel het gebied onder bewind van het Romeinse Rijk.

De stad ligt op een heuvel en biedt uitzichten over de regio. Het heeft een mooi, historisch centrum, met als hoogtepunten de Piazzale, de Via Atenea en de Monastero Santo Spirito, met kleurige fresco's. Hier kunt u ook het beroemde amandelgebak van de nonnen proeven: de pasta di mandorla.

In de regio ligt de bekende Valle dei Templi; een uniek, archeologisch gebied met monumenten en heiligdommen. Het staat sinds 1997 op de Unesco - werelderfgoedlijst. U ziet hier tempels en tempel-restanten, omgeven door olijfbomen en citrusbomen. Ook ligt er een mooie, schaduwrijke tuin, de Giardino, waar u kunt lunchen in de schaduw van de bomen.

Maudy Zuidema
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Agrigento met deze 6 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Agrigento gecombineerd met 6 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: