Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Alcalá de Henares

  • Geboorteplaats Cervantes
  • Historisch erfgoed
  • Museum San Bernardo

Alcalá de Henares

 
Alcalá de Henares ligt op 30 km van Madrid. Het is de geboorteplaats van Miguel de Cervantes en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst. De stad biedt historisch en cultureel erfgoed. In 1499 werd hier een van de eerste universiteiten van het land opgericht. Hier werden humanistische en theologische programma's onderwezen.
 
In deze tijd werden zowel religieuze als niet-religieuze onderzoeken gestimuleerd en de stad trok destijds schrijvers, dichters en andere ''vrijdenkers''. In de huidige tijd is het een typische bestemming voor cultureel toerisme.
 
Bijzondere locaties zijn bv. de abdij en het museum van San Bernardo. Dit werd gebouwd in de 18e eeuw en toont een mooie barokstijl. Ook interessant is de Kapel van San Felipe Neri. Hier ziet u kostbaar houtsnijwerk en schilderijen. Het huis van Cervantes is nu een museum waar werken van de schrijver zijn uitgestald. 

Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.