Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Algonquin Provincial Park

  • uitgestrekte bossen
  • Duizenden meren
  • elanden, bevers, beren en wolven
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Algonquin Provincial Park Gevonden reissoorten Individueel, Reizen met kinderen Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park

Het Algonquin Provincial Park omvat meer dan 7600 km2 pure wildernis. Het park bestaat eindeloze naaldbossen, loofbossen en meer dan 2000 meren. Sinds 1893 is dit al beschermd natuurgebied. Het park vormt de overgang van de noordelijke naaldbossen naar de zuidelijke loofboombossen en kent daardoor een grote diversiteit aan planten en dieren. Het is het leefgebied van onder andere elanden, zwarte beren en bevers. In de herfst staat het park bekend om de schitterende herfstkleuren.
Highway 60 loopt dwars door het park. Op diverse punten langs de weg starten mooie wandelroutes zoals Peck Lake Trail, Spruce Bog Boardwalk Trail, Beaver Pond Trail en Whiskey Rapids Trail. Bij het bezoekerscentrum, ook langs de Highway 60 gelegen, zijn wandelkaarten verkrijgbaar voor de maar liefst 19 verschillende wandelingen. Langs de weg zijn ook verschillende campings te vinden. 
Vlakbij de oostingang langs Highway 60 ligt het Algonquin Logging Museum. Voordat het park beschermd gebied was, werd hier volop aan houtkap gedaan. Toen was 'logging' van groot economisch belang in deze regio. Tegenwoordig wordt er op kleine schaal nog gekapt, maar dan met oog voor de natuur.  
Vanwege het waterrijke karakter van het park leent het gebied zich uitstekend voor kano- en boottochten. Huur ter plaatse een traditionele ‘voyageur’ kano en maak een mooie tocht door het park. Echte outdoor liefhebbers, die het primitieve niet schuwen, kunnen zich door een water taxi midden in de wildernis laten afzetten om enkele dagen of weken in de wildernis te hiken en kamperen.  
Algonquin ligt op 2,5 a 3 uur rijden van Toronto, wat het tot een populaire bestemming maakt voor mensen die de stad voor natuur willen verruilen. De plaats Huntsville, gesticht in 1870, is toegangspoort tot Algonquin P.P. gelegen in het Muskoka gebied. Bezoek in Huntsville het Muskoka Heritage Place, het Muskoka Museum of Pioneer Village. In Pioneer Village ziet u het leven uit de 19e eeuw. 
 
 

Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Algonquin Provincial Park met deze 6 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Algonquin Provincial Park gecombineerd met 6 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: