Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Aljezur

  • Algarve
  • 10e eeuws kasteel
  • Ruime stranden

Aljezur

 
Aljezur ligt in het noordwesten van de populaire Algarve. Het gebied is nog relatief onontdekt en weinig toeristisch. Lange tijd was de economie gebaseerd op de landbouw, maar tegenwoordig richt de regio zich ook meer op de reis-industrie.
 
U vindt hier een mooi, 10e eeuws kasteel met weidse uitzichten. Ook staat er een kerk, de Igreja Matriz. In de regio liggen ruime stranden, zoals de Arrifana en de Monte Clérigo. Dit gebied is daardoor ideaal voor surfen en windsurfen. Aan de kust is het ook mogelijk om boottrips te maken; zo kunt u hier bv een dag meegaan met een vissersboot.
 
Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het José Cercas Museum, met tekeningen en schilderijen van de schilder José Cercas. Ook is er een gemeentelijk museum met archeologische vondsten. Voor modern werk kunt u terecht bij de Aljezur Municipal Gallery.

Mirja Rempt
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.