Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Alqueva

  • Lagune van Alqueva
  • Rivier Guadiana
  • Alentejo gebied

Alqueva

 
Breng een bezoek aan de lagune van Alqueva. Dit is een ideale plek om een dag of wat te ontspannen en rond te wandelen. Het aanwezige meer is een stuwmeer, en een van de grootste meren van Europa. Het is aangelegd bij de rivier Guadiana. Het beslaat een gebied van 250 km2 en omvat diverse gemeenten van de Alentejo. U ziet in de regio kastelen zoals de Juromenha, de Terena en de Monsaraz. Bij de linker-oever heeft u een mooi uitzicht over het gebied.
 
Het meer biedt opties voor watersport. U kunt hier bv. zeilen, wake-boarden en kayakken. Ook is het mogelijk om te fietsen of mountainbiken, er zijn hier speciale routes voor uitgezet. Onderweg ziet u lokale gebruiken en treft u de locals. In de omgeving ziet u olijfbomen, kurkeiken en steeneiken. In de omgeving is veel ruimte voor panoramische routes. Ook is het mogelijk hier op een woonboot te overnachten en 's avonds de sterren te spotten.
 
Het gebied is uitgeroepen tot Unesco ''Starlight tourism destination.'' Dit wordt gezien als een van de mooiste plekken ter wereld om sterren te kijken. Lichtvervuiling wordt in de avond gedimd, zodat ook niet-astronomen kunnen genieten van een schitterende nachthemel. In de regio vindt u verder de plaatsen Aldeia da Luz, Monsaraz, en Convento da Orada. 
 
Populaire gerechten die u hier aantreft zijn bv: de ''acordas'' (soep), de ''migas'' (broodballetjes) en de traditionele vlees-gerechten. Ontdek het relaxte ''rurale landleven'' van Portugal, en kom volledig tot rust...
Maudy Zuidema
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.