Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Amares

  • District Braga
  • Klooster Bouro
  • Monte Sameiro

Amares

 
Amares is een kleine, Portugese stad in het district Braga. Het werd gesticht in de Romeinse periode en kreeg stadsrechten in het jaar 1514. Een interessante site is het klooster Bouro, bij Santa Maria do Bouro. Ook bijzonder is het Santuario de Nossa Senhora da Abadia.
 
De barokke trap, bij Bom Jesus, is één van de belangrijkste monumenten van Portugal. De trap is gebouwd over een periode van een paar decennia, en toont bouwstijlen uit diverse periodes. Het combineert barok, met rococo en een neo-klassieke stijl.
 
Ook kunt u langsgaan bij Monte Sameiro, een belangrijke locatie op een pelgrimsroute. Via een trap, komt u in het bovendeel van de kerk. Hier heeft u panoramische uitzichten over het landschap. U ziet de Santa Luzia berg en relieken van de stad Briteiros.

Corine Klootwijk
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.