Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Anchorage

  • Alaska
  • Wildlife
  • Mountain trails
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Anchorage Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Anchorage

Anchorage

Anchorage is de grootste stad van Alaska. Met ongeveer 300.000 inwoners is Anchorage de thuisstad van ongeveer de helft van alle inwoners in Alaska. Anchorage heeft een internationale luchthaven, is een havenplaats die belangrijk is voor o.a. visserij en cruiseschepen en is het economische centrum van Alaska.
Daarnaast is Anchorage het vertrekpunt van enkele schitterende treinroutes van Alaska Railroad:
- The Denali Star via het Denali N.P. naar Fairbanks
- The Coastal Classic Route naar Seaward
- The Glacier Discovery naar Whittier 
In wintermaanden rijdt The Aurora Wintertrain naar Fairbanks. 
Anchorage heeft een aantal musea die met name aan het culturele erfgoed gewijd zijn:
* Anchorage museum: museum voor kunst, geschiedenis en wetenschap in relatie tot Alaska. Het museum is in een modern gebouw in het centrum van de stad gevestigd. Er is een discovery centre, planetarium, zaden laboratorium, Smithonian Arctic Studies Centre, interactief centrum voor kinderen en wisselende exposities. Ook zijn er moderne exposities over het huidige leven van Native Americans en simulaties van natuurverschijnselen zoals aardbevingen en het noorderlicht.
Alaska Native Heritage Center: vertelt de geschiedenis tot en met het leven in het heden van de oorspronkelijke bewonders van Alaska.
* Alaska Aviation Heritage Museum: gelegen op Lake Hood Seaplane Base. Lake Hood is een drukke vertrek- en aankomstplek van watervliegtuigen. Het transportmiddel om afgelegen plekken in Alaska te bereiken. Dit museum geeft een goedd beeld van het belang van de luchtvaart in Alaska.
* Alaska Wildlife Conservation Centre: rondleidingen door natuurgidsen, voeren van opgevangen (baby) dieren en meer. 
* Kincaid Park: groot natuurgebied aan de rand van Anchorage waar het in de zomermaanden heerlijk wandelen en fietsen is en in de wintermaanden zijn er vele winteractiviteiten zoals langlaufen en rodelen. In het park leven dieren als elanden, beren, lynxen en diverse roofvogels. De zonsondergang over de baai van de Cook Inlet vanaf de heuvels van het park, is schitterend. 
* Goose Lake: op zomerse dagen gaan inwoners van Anchorage graag naar Goose Lake Park, gelegen naast de Universiteit van Alaska, om af te koelen in Goose Lake. 
* Shoppen in Downtown Anchorage: in het historische deel van Downtown Anchorage zijn leuke winkels en kunstgalerijen van lokale artiesten, aangevuld met gezellige cafe's en restaurants.   
 

Corine Klootwijk
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Anchorage met deze 12 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Anchorage gecombineerd met 12 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: