Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Atlanta

 • Zuidelijke gastvrijheid
 • Historische wijk van Martin Luther King Jr.
 • The World of Coca Cola Museum
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Atlanta Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Atlanta

18 dagen Autoreis + Individueel
18 dagen
 • Muziek in Nashville en Memphis.
 • Historie in New Orleans en Charleston.
 • Relaxen op Amelia Island en in Orlando.
€ 1970,-
Bekijk

Atlanta

 
Atlanta de hoofdstad van de staat Georgia, is een stad waar heden en verleden elkaar ontmoeten.
Het verleden vindt u terug in de wijk waar Martin Luther King geboren is: de historische wijk ‘Sweet Auburn’. Hier vindt u het Martin Luther Kin Jr. National Historic Site met o.a. het huis waar King is geboren in 1929 en de historische Ebenezer Baptisten kerk waar vader en zoon King gepredikt hebben. Hier woonden met name Afro-Amerikaanse ondernemers woonden, die het financieel goed hadden. Maar zij mochten niet naar dezelfde scholen, restaurants etc. als de blanken Amerikanen. Dat legde de basis voor de strijd van Martin Luther King Jr. om gelijke mensenrechten. 
Atlanta speelde een belangrijke rol tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. In het Atlanta History Center, gevestigd in een historische boerderij en landhuis, omgeven door parken en tuinen, is interessante collectie gewijd aan deze periode. Meer over de burgeroolog leert u in het Atlanta Cyclorama & Civil War museum, gelegen in het historische stadspark: Grant Park. Duizenden soldaten die tijdens de burgeroorlog zijn omgekomen liggen begraven op de Oakland Cemetry. 
Het heden vindt u terug in het stijlvolle Midtown of het luxe Buckhead, beide met vele interessante winkels en heerlijke restaurants.
De regering van de staat Georgia zetelt in de Georgia State Capitol, gebouwd in Neoklassieke stijl, dezelfde stijl als het Capitol in Washington DC. In het gebouw is ook het Georgia Capitol Museum gevestigd over de culturele en natuurhistorische geschiedenis van Georgia. 
De bekendste attracties van de stad centreren zich rond het Centennial Olympic Park:

 • ‘The World of Coca Cola’ museum, waar u cola kunt proeven uit zowel vroegere tijden als die van nu.  
 • Georgia Aquarium: een van de grootste aquaria ter wereld. Daarnaast biedt het aquarium de mogelijkheid om te zwemmen met walvishaaien, is er interactie met diverse zee (zoog) dieren mogelijk en een ' experience zone' voor kinderen.
 • CNN center: waar een van s' werelds bekendste nieuwszenders gevestigd is. 
 • National Center for Civil and Human Rights: geeft een aangrijpend overzicht van de strijd om gelijke rechten. 
 • Children's Museum of Atlanta: dit 'hands on' museum mag door families met kinderen niet gemist worden tijdens een bezoek aan Atlanta.
Overige Musea in Atlanta:
Atlanta heeft een aantal toonaangevende kunst musea waaronder:
 • High Museum of Art (van klassieke tot moderne kunst)
 • MODA (Design Museum)
 • Museum of Contemporary Art of Georgia 
Liefhebbers van vliegtuigen kunnen hun hart ophalen bij het Delta Flight Museum, gelegen bij Hartsfield Jackson Atlanta International Airport. De drukste luchthaven van de Verenigde Staten! En tevens de thuisbasis van Delta Airlines.
Het Fernbank museum is een natuurhistorisch museum met 3D theater en een Wildwoods: een groot park met interactieve wandelpaden.
 
Stone Mountain:
Een eindje ten oosten van de stad ligt Stone Mountain, één van ’s werelds grootste granieten grafheuvels met beeldhouwwerken van vroegere helden. Nabij deze heuvel vindt u talrijke recreatiemogelijkheden en attracties. Op de top van de heuvel, die middels een kabelbaan of een wandelpad te bereiken is, heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

Mirja Rempt
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Atlanta met deze 11 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Atlanta gecombineerd met 11 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: