Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Australië

  • Moderne kuststeden
  • Aboriginal tours en workshops
  • UNESCO Werelderfgoed en meer

Australië

Ontdek ''Down Under'', het ontspannen, vriendelijke en bijzonder mooie land met diverse attracties. Bent u hier al eerder geweest? Dan tonen wij u graag nieuwe en relatief minder ''bekende'' delen van het land. Hierbij vermijdt u het massa-toerisme, neemt u prachtige scenic drives en ervaart u de oorspronkelijke delen van het gebied.
 
Attracties
 
Wie naar Australië gaat valt van de ene verbazing in de andere. De bekende attracties als Uluru (Ayers Rock), het Great Barrier Reef, de kunst van de Aboriginals en de haven van Sydney zullen uw verwachtingen wellicht overtreffen. Maar er is meer. Australië heeft meer te delen dan de populaire ''highlights.''
 
Uluru/ Ayers Rock
 
Het meest bekende monument van Australië is Uluru (Ayers Rock), de grootste monoliet ter wereld, een mystieke, heilige rots die centraal staat in het landschap. Neemt u deel aan een ochtendwandeling rond de rots, onder leiding van een Anagu Aboriginal die Dreamtime-verhalen met u deelt.
 
Workshops
 
Leer bv hoe u een boemerang werpt of een didgeridoo bespeelt, of maak een rit door de woestijn, achterop een motor. Geniet van een hapje en drankje en terwijl u de zonsondergang bekijkt bij Uluru.
 
Kata Tjuta
 
Iets minder bekend, maar erg mooi, is het nabijgelegen Kata Tjuta (de Olga’s): 31 immense rotsblokken die door kloven van elkaar worden gescheiden.  De blokken strekken zich over een woestijngebied van ruim 50 km2 uit. De ‘Valley of the Winds’ wandeling onder leiding van een gids voert u tussen de rotsen door beboste valleien terwijl de groene grasparkieten om u heen vliegen. Bent u in de Outback, dan mag u beslist de imposante MacDonnell Ranges of de zandsteenkloof van Kings Canyon niet missen.
 
Outback
 
De Outback is zo groots en uitgestrekt dat het heel goed mogelijk is dat u de enige bent bij de Devil’s Marbles, een verzameling gladde, bijna bolvormige granieten rotsblokken die verspreid liggen in het landschap.
 
Great Barrier Reef
 
Van het Red Centre in de woestijn naar de koelere kust. Het Great Barrier Reef telt duizenden koraalriffen nabij de kust. Ook liggen hier vele –onbewoonde- kusteilanden. Samen vormt het een unieke en zeer kwetsbare onderwaterwereld.
 
Hier ziet u meer dan 1500 kleurige vissoorten, koraal en vaste kalksteen structuren van ‘hard’ koraal. Het rif is een van de 7 wereldwonderen...en trekt ieder jaar vele bezoekers.
 
Wildlife
 
Australie heeft een andere evolutie doorgemaakt. U vindt hier dieren die uniek zijn in dit gebied. Denkt u hierbij aan buideldieren zoals kangoeroes, koala’s, wombats en kleine wallabies. De dieren hebben zich aangepast aan de wisselende temperaturen van het land.
 
Koala’s kunt u spotten in de gematigde eucalyptusbossen in het zuiden en het oosten van het land. Wildreservaten en nationale parken bieden de dieren een leefomgeving en geven u de mogelijkheid om de dieren van dichterbij te zien. In de parken ziet u onder andere kangoeroes, vogelbekdieren, wallabies en cassawaries.
 
Goede reistijd 
 
Great Barrier Reef
 
Van juni t/m november valt hier weinig regen en is de temperatuur meer gematigd: tussen de 25 en 30 graden Celsius. Van december t/m mei, liggen temperaturen tussen de 27 en 31 graden Celsius. Gedurende deze periode valt er ook meer regen.
 
Tropen en kustgebieden
 
De kuststreken kennen twee seizoenen: april t/m november-dan is het warm en redelijk droog. De temperatuur is gematigd, tussen de 25 en 30 graden Celsius. In november en december is er een hogere luchtvochtigheid, en zijn de temperaturen wat hoger, tussen de 27 en 32 graden Celsius.
 
Outback gebied
 
Het centrum heeft extreme woestijn temperaturen, zeer heet in de zomer. In de winter kan het vriezen. De meer gematigde temperaturen liggen rond de maanden april, mei en juni. Ook in oktober en november heeft u hier mildere temperaturen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Mirja Rempt
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.