Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Baeza

  • Cultureel erfgoed
  • Leeuwenfontein
  • Arco de Villalar

Baeza

 
De stad Baeza ligt in de provincie Jaén, in de regio Andalusië. Het staat bekend om het historisch - cultureel erfgoed, dat deel is van het Werelderfgoed. De stad was van de 8e tot de 13e eeuw onder bewind van de Moren. Het grondgebied werd toen verdeeld door de Goten, de Arabieren en de Katholieke Kerk. In deze periode leefden christenen en muwallads gezamenlijk in dit gebied.
 
De stad was een belangrijk militair-strategisch punt, ten tijde van de strijd tegen de Moren. In de 13e eeuw werd het heroverd door de lokale koningen. De economie ontwikkelt verder en het wordt een welvarende regio, waar de adel veel gebouwen neerzet, die nu nog gelden als historisch erfgoed. 
 
In de moderne tijd, werd Spanje een democratie en nam deel aan de EU. Dit leidde tot merkbare sociaal-economische ontwikkeling in onder meer dit gebied. Interessante locaties zijn bv het gemeentehuis bij Calle del Cardenal Benavides. Ook bijzonder is de Arco de Villalar, een stenen boog en een monument voor de Slag van Valladolid. Een andere attractie is de Leeuwenfontein met sculpturen van leeuwen en eenhoorns.

Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.