Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Banda Aceh

  • Baiturrahman moskee
  • Voormalig hoofdstad sultanaat
  • Mooie stranden

Banda Aceh

 
Banda Aceh is de hoofdstad van de provincie Aceh. Vroeger was het de hoofdstad van het sultanaat. In de stad zijn hier en daar nog bouwwerken te vinden uit deze periode. Daarnaast heeft de stad mooie stranden en een kleurrijke onderwaterwereld. Bij de kustlijn ligt een klein eiland, waar u goed kunt duiken. Dit gebied werd getroffen door de tsunami, in 2004. Tegenwoordig is het gebied weer opgebouwd en goed toegankelijk voor reizigers.
 
Er zijn diverse musea, waar u een goed idee krijgt van de cultuur van het gebied. Zo vindt u hier het Staatsmuseum, het Cut Nyak Dhien Museum en het Aceh Tsunami Museum. Daarnaast is de architectuur mooi. U ziet hier traditionele, maar ook moderne gebouwen, met originele objecten, kleden en houtsnijwerk.

Mirja Rempt
WRC Indonesië specialist

Als Indonesië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.