Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Barcelona

  • Park Güell
  • Werk van Gaudí
  • Tapas restaurants

Barcelona

 
Barcelona is een all time favourite, in het noordoosten van Spanje. Het combineert unieke kunst en cultuur, gezelligheid, een heerlijke keuken en mooie winkelstraten. Ook heeft het een prachtige, sfeervolle ligging aan het water. Naast cultuur, biedt de stad mooie, groene parken, waar u heerlijk kunt wandelen en picknicken. Bekende attracties in de stad, zijn natuurlijk de Sagrada Familia, het park Güell en de centrale markthal; El Born CC, met een vaste expo en wisselende activiteiten. Ook leuk is een bezoek aan het Poble Espanyol, een soort dorp in de stad, waar u met een kabelbaan heen kunt, en waar een vuurwerkshow wordt opgevoerd.
 
Voor wat geschiedenis kunt u een bezoek brengen aan het Museu d'Historia. Hier ziet u restanten van de oude stad, en info over de ontwikkeling van Barcelona. Een andere publiekstrekker is het gebouw ''la Pedrera'', ontworpen door de Catalaanse architect Gaudí. Van buiten heeft het een bijzondere, golvende oceaan - achtige gevel, van binnen heeft het een fantasievol interieur dat u 100 jaar teug in de tijd brengt.
 
Daarnaast is het Picasso Museum een aanrader. Hier ziet u grafisch werk, schilderijen en sculpturen van de Spaanse meester. In de omgeving van het museum liggen gezellige tapasbars en mooie winkels.

Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.