Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Batalha

  • Unesco werelderfgoed
  • Portugese gotiek
  • Jaarlijks festival

Batalha

 
Batalha is een mooie stad, sterk gericht op cultuur. In de stad ziet u een prachtig klooster, dat deel is van het werelderfgoed. Het is een indrukwekkend bouwwerk, opgetrokken in Portugees-gotische stijl, en gebouwd ter herinnering aan een 14e eeuwse veldslag, waarbij de Spanjaarden werden verslagen. De bouw werd gestart door Joao I en nam enkele eeuwen in beslag. In deze periode werd het verder verfraaid en zijn er decoraties toegevoegd die verschillende stijlen tonen. Zo ziet u hier gotische, renaissance en manuelstijl decoraties. Een gezellig event om hier bij te wonen, is het feest ''Festas da Senhora Vitoria''. Dit vindt jaarlijks plaats op 15 augustus en biedt ruimte aan kleurrijke folklore en een lokale processie.

Mirja Rempt
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.