Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Bilbao

  • Noordkust, Baskenland
  • Guggenheim
  • Kerk San Antón
Toon mij alle 3 WRC reizen naar Bilbao Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Bilbao

Bilbao

 
Bilbao ligt aan de noordkust, bij de Golf van Biskaje. Het is de hoofdstad van Baskenland en het centrum van de lokale industrie. Ook is het één van de belangrijkste havensteden van het land. In de jaren '90 werd hier het Guggenheim opgericht, één van de -slechts- vier Guggenheim musea ter wereld en een belangrijke attractie in het gebied.
 
Het Guggenheim is een museum voor moderne kunst, gehuisvest in een uniek, deconstructivistisch bouwwerk. De collectie heeft werken van artiesten als Warhol, Dalí en Magritte. Daarnaast staat er een bijzondere kerk in het stadscentrum; de kerk San Antón. Deze kerk is gebouwd in een laat - middeleeuwse, gotische stijl en heeft veel historische objecten bewaard.
 
De grootste markt van de stad vindt u bij Mercado de la Ribera. Dit gebouw -uit 1929- bestaat uit drie verdiepingen en biedt een verscheidenheid aan voedsel, waaronder vis, vlees, groente en fruit. In de stad is het verder mogelijk om boottochten te maken over de rivier en te genieten van een schaal pintxos (lokale hapjes) aan de oever.

Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Bilbao met deze 15 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Bilbao gecombineerd met 15 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: