Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Blenheim

  • Vineyards
  • Watersportactiviteiten
  • Gourmet restaurants

Blenheim

 
Een prettige stad in de regio Marlborough, die wat aan Zuid-Frankrijk doet denken, met z’n heuvels, wijngaarden en pittoreske landschap. Het vormt het centrum van de Nieuw-Zeelandse wijnbouw en produceert onder meer Sauvignon Blanc.
 
Onder begeleiding van een gids kunnen tours worden gemaakt door de wijngaarden, waarbij ook het proeven van de wijnen niet wordt overgeslagen. In het stadje Blenheim vindt u tevens een aantal uitstekende restaurants, die lokale wijn serveren bij authentieke streekgerechten.
 
Verder kunt u hier in de omgeving vissen, kayakken en andere watersport beoefenen. De stad biedt een aangename lifestyle en een gourmet - keuken waar enthousiaste locals en internationale reizigers op afkomen.
 
Tips

In de stad worden jaarlijks festivals georganiseerd, zoals Hunters Garden, met tours en workshops. Veel bezoekers trekt het Blues, Brews en BBQ festival; een festival met blues- en jazz muziek. In maart vindt het gezellige Havelock Mussel Festival plaats; een jaarlijks terugkerend festival dat de lokale mossel-industrie viert.

Mirja Rempt
WRC Nieuw-Zeeland specialist

Als Nieuw-Zeeland specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.