Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Blue Mountains

  • Eucalyptusbossen, Echo Point en Katoomba
  • ''Blauwe'' mist
  • Twee uur rijden vanaf Sydney

Blue Mountains

 
De Blue Mountains is een gebergte in New South Wales. Het is ongeveer 250 miljoen jaar geleden ontstaan en ligt slechts een paar uur rijden vanaf Sydney. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed, hieraan dankt het gebied zijn naam. Het gebied valt onder het UNESCO Werelderfgoed. U ziet ravijnen, bossen, mooie watervallen en dichte vegetatie.
 
Breng een bezoek aan Katoomba, hier vindt u de authenticiteit van een mijnstad. Ook is het mogelijk langs te gaan bij Echo Point, voor bijzondere rotsen en een spectaculair uitzicht.
 
Activiteiten
 
Het gebied is te verkennen per wandeling, maar u kunt hier ook bergklimmen en abseilen. Ook is het mogelijk om een kabelbaan of een trein te nemen door het gebied.
 
De Blue Mountains is perfect, om delen van New South Wales te ontdekken. U vindt hier prachtige natuur, maar ook winkels, kunst, een Dag Spa en golfbanen. Het is de ideale plek voor een getaway of een familiereis.
 
 
 

 

 

 

Mirja Rempt
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.