Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Bologna

  • Emilia Romagna
  • 2500 jaar geschiedenis
  • ''Culinair hart van Italië ''

Bologna

 
Bologna ligt in het noorden van Italië -in de regio Emilia Romagna- en telt ca 400.000 inwoners. Dit gebied is een van de meest bekende regio's van Italië. De stad werd 2500 jaar geleden gesticht door de Etrusken. Later viel de stad onder Romeins bewind en kwam de cultuur tot bloei.
 
Hier werd in de 11e eeuw de eerste universiteit van Europa gesticht. Het is dan ook een studentenstad, met een gezellige sfeer en mooie gebouwen. In het centrum vindt u de gezellige pleinen, Piazza Maggiore en Piazza del Nettuno, met cafées, terrassen en restaurants.
 
De stad wordt ook wel het het culinaire hart van Italië genoemd, en staat erom bekend de beste keuken van Italië te hebben. Bij restaurants serveert men de originele ''tagliatella bolognese'' en bij de kleine osteria's kunt u een plank met olijven, kaas en vleeswaren proeven. Vooral de wijk Quadrilatero is geschikt om een gezellige osteria te vinden.
 

Corine Klootwijk
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.