Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Calgary

  • Rocky Mountains
  • Calgary Zoo
  • National Park Banff
Toon mij alle 7 WRC reizen naar Calgary Gevonden reissoorten Bouwstenen, Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Calgary

19 dagen Camperreis + Individueel
21 dagen
  • Beste camper specials
  • Veel keuze in campers en locaties
  • Verrassende combinatie mogelijkheden
Bekijk

Calgary

Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta, met imposante wolkenkrabbers, waar onder andere multinationals uit de olie-industrie kantoor houden. Daarnaast is het toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains en Banff National Park. Dit maakt Calgary een ideaal startpunt voor een rondreis door West-Canada. U kunt in Calgary een huurauto of camper huren en/of weer inleveren. 

Calgary, waarom zou u erheen gaan?

In Calgary vindt in juli, het grootste rodeofestival ter wereld plaats, de Calgary Stampede. Dit evenement én de levendige countryscene hebben de stad de bijnaam ‘Cowtown’ bezorgd. De meest opvallende highlight van de stad is de 191 meter hoge Calgary Tower. Voor het beste uitzicht over de stad bent u hier aan het goede adres. Op de begane grond is het Tourism Information Centre gevestigd, wat het een ideale plek maakt om u te oriënteren voor een bezoek aan Calgary.

In de historische wijk Inglewood zijn veel brouwerijen gevestigd. Bierproeverijen en de vele cafés, vaak met live muziek, maken het een levendige plek. Een ander levendig staddeel is Chinatown. 

Voor een portie geschiedenis bezoekt u het Heritage Park Historical Village. In dit historische park, voorzien van winkeltjes, cafés, een historische trein en het museum, kunt u een kijkje nemen in de geschiedenis en het ontstaan van de stad.

Voor winkelen gaat u naar de Stephen Avenue Walk.

De Bow River loopt dwars door de stad, met veel groen langs de waterkant. Het is prettig wandelen en fietsen langs de River Walk, door Prince’s Islands Park, Bowness Park. Ook de ruim 100 jaar oude Calgary Zoo ligt in de groene zone langs de rivier.

Overige bezienswaardigheden zijn het Olympic Plaza, waar tijdens de Olympische winterspelen van 1988 de medailles uitgereikt werden en de Eau Claire markt. 

Wat is het weer in Calgary?

Calgary heeft een landklimaat, wat betekent dat u het beste kunt reizen in de maanden mei t/m september, waar de gemiddelde temperatuur dan zo’n 22 °C is. Komt u hier in de winter? Bereid u zich dan maar voor temperaturen van -6 °C.

Wat is het tijdsverschil?

Het tijdsverschil tussen Nederland en Calgary is acht uur. In de wintertijd is de tijd UTC -7 en in de zomertijd -6. De lokale tijd in Calgary is dus acht uur vroeger dan bij ons. Let goed op wat de tijdzone is in de provincie waar u bent, want Canada heeft veel verschillende tijdzones. Een overgang van De provincie British Columbia(linken naar webpage als deze online staat) naar de provincie Alberta levert al een tijdsverschil van een uur op.

Vliegen naar Calgary

Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Calgary in Canada duurt negen uur. U kunt rechtstreeks vliegen naar Calgary. Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden met overstap en is het mogelijk een stopover te maken. Een stopover maakt u als u bijvoorbeeld via Toronto vliegt en daar een paar dagen ‘uitstapt’ om de stad Toronto te bezoeken, waarna u doorvliegt naar uw eindbestemming, in dit geval Calgary International Airport, het internationale vliegveld van Calgary. 

Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Calgary met deze 34 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Calgary gecombineerd met 34 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: