Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Calgary

  • Rocky Mountains
  • Calgary Zoo
  • National Park Banff
Toon mij alle 9 WRC reizen naar Calgary Gevonden reissoorten Bouwstenen, Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Calgary

19 dagen Camperreis + Individueel
21 dagen
  • Beste camper specials
  • Veel keuze in campers en locaties
  • Verrassende combinatie mogelijkheden
Bekijk

Calgary

Calgary, een plaats in de provincie Alberta, Canada, waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Stapt u binnenkort in de voetsporen van de oude Olympiërs en staat er een reis naar Calgary op de planning? Lees dan snel verder voor onze praktische informatie.  

Calgary, waarom zou u erheen gaan?

Vaak is Calgary een start- of eindpunt van een rondreis door (west) Canada. U kunt in Calgary een huurauto of camper huren en/of weer inleveren. Hiervandaan kunt u dan vertrekken om uw droomreis door Canada te gaan maken. Maar er is meer: Calgary is het thuis van de rodeo. Ieder jaar wordt hier het grootste rodeo festival ter wereld gehouden; de Calgary Stampede. Onder andere dit evenement én de levendige country scene hebben de stad de bijnaam ‘Cowtown’ bezorgd. Echter, Calgary is ook de stad van de Olympische Spelen, van wintersporten én van de mooiste nationale parken. De meest opvallende highlight van de stad is zonder twijfel de 191 meter hoge Calgary Tower. Voor het beste uitzicht over de stad bent u hier aan het goede adres. Toe aan een portie geschiedenis? Bezoek dan het Heritage Park Historical Village. In dit historische park, voorzien van winkeltjes, cafés, musea en een warenhuis, kunt u een kijkje nemen in de geschiedenis en het ontstaan van de stad. Overige bezienswaardigheden zijn het Olympic Plaza, Chinatown en de Eau Claire markt. 

Wat is het weer in Calgary?

Calgary heeft een landklimaat, wat betekent dat u het beste kunt reizen in de maanden mei t/m september, waar de gemiddelde temperatuur dan zo’n 22 °C is. Komt u hier in de winter? Bereid u zich dan maar voor temperaturen van -6 °C.

Wat is het tijdsverschil?

Het tijdsverschil tussen Nederland en Calgary is acht uur. In de wintertijd is de tijd UTC -7 en in de zomertijd -6. De lokale tijd in Calgary is dus acht uur vroeger dan bij ons. Let goed op wat de tijdzone is in de provincie waar u bent, want Canada heeft veel verschillende tijdzones. Een overgang van De provincie British Columbia(linken naar webpage als deze online staat) naar de provincie Alberta levert al een tijdsverschil van een uur op.

Vliegen naar Calgary

Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Calgary in Canada duurt negen uur. U kunt rechtstreeks vliegen naar Calgary, maar u kunt ook een (of meerdere) tussenstop(s) of zelfs een stopovers maken. Een stopover maakt u als u bijvoorbeeld een paar dagen ‘uitstapt’ in Toronto, om die stad te kunnen bewonderen, waarna u doorvliegt naar, in dit geval, Calgary International Airport, het internationale vliegveld van Calgary. Niet alleen voor informatie over vliegtickets naar Calgary kunt u terecht bij bij de doorgewinterde Canada kenners van ons team. Als u bij ons boekt, helpen wij u ook met het invullen van uw verdere reis. Wij werken bijvoorbeeld met een internationaal vluchten systeem en kunnen daarin precies zien op welke datum en waarvandaan de goedkoopste vlucht naar Calgary gaat. Tevens hebben wij de mogelijkheid om deze voordelige vluchten voor u in optie te zetten, zo kunt u samen met ons nog even rustig nadenken over het invullen van uw landarrangement.

Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.