Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Catlins

  • Spectaculaire kust met kliffen, stranden, vuurtorens en grotten
  • Uniek wildlife
  • Petrified forest: 160 miljoen jaar oude versteende bomen
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Catlins Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Catlins

34 dagen Autoreis + Individueel
35 dagen
  • Compleet Nieuw-Zeeland
  • 7 excursies inbegrepen
  • Aangenaam reistempo
€ 7250,-
Bekijk

Catlins

Een afgelegen en uniek gebied in het zuidelijkste deel van het zuidereiland, tussen Kaka Point en Fortrose. De rijkdom van dit gebied is deels te danken aan de houtindustrie. Op de lege stukken land die daardoor zijn ontstaan, zijn uitgestrekte veehouderijen. Het landschap is gevarieerd met een spectaculaire kustlijn en een verrassend binnenland. Hoge kliffen, goudgele stranden, oerbossen en zelfs versteende bossen, watervallen, glooiende heuvels en zandduinen. En een rijk dieren leven, met dieren die bijna nergens anders te zien zijn. Zoals de Hector dolfijn, de geeloog pinguïn, kaka’s en Mohua vogels.

Sla tijdens een bezoek aan de Catlins de volgende plekken niet over:

- Nugget Point: een spectaculair uitkijkpunt vernoemd naar de typisch gevormde rotsen die op goudklompen lijken. Hier staat de oudste vuurtoren van Nieuw-Zeeland uit 1870. Op de omliggende rotsen leven pelsrobben, zeeleeuwen en zeeolifanten. Even verderop ligt op Roaring Bay een observatie hut waarvandaan u ongeveer een uur voor zonsondergang de Geeloog pinguïn aan land kunt zien komen. Het zicht op de waggelende pinguïns die naar hun nesten gaan om te slapen is heel aandoenlijk. 

- Waipapa Point Lighthouse: ter nagedachtenis van de slachtoffers van een scheepsramp in 1881.
- Slope Point: het meest zuidelijke punt van het Zuidereiland, waarvandaan op een heldere dag Stewart Island te zien is.
- Curio Bay: een prachtige baai aan de zuidkust waar de Geeloog pinguïn leeft. Tijdens eb is het Petrified Forest te zien, versteende boomstammen van ruim 160 miljoen jaar oud. Een van de best bewaarde fossiele bossen ter wereld.
- Porpoise Bay: is een rustplaats voor walvissen, zeehonden, (Hector) dolfijnen en zeeleeuwen. 
- Cathedral Cove: deze 30 meter hoge grotten zijn alleen bij eb in het zomer seizoen te bezoeken. 
- Jacks Blowhole: bezoek tijdens vloed voor de grootste kans om het water door dit gat in de rotsen omhoog te zien spuiten.
- Purakauni Falls: een fotogenieke waterval die via 3 niveaus naar beneden klettert.
- McLean Falls: de Tautuku-rivier stort via verschillende trappen naar beneden.
 

Maudy Zuidema
WRC Nieuw-Zeeland specialist

Als Nieuw-Zeeland specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Catlins met deze 17 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Catlins gecombineerd met 17 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: