• Berggebied
  • Shuswap Lake
  • First Nations cultuur

Chase

 
Chase is een klein dorp, aan de oever van Shuswap Lake en South Thompson River. Het is compact en heeft een populatie van 2,400 inwoners. In de omgeving ziet u oevergebied, hooglanden, valleien en de bergtoppen van Mt Scachard en Mt Boysee. Het dorp is niet heel toeristisch, maar bewoners zijn vriendelijk en gastvrij, en er wordt veel georganiseerd. Bezoekers komen hier speciaal heen, om te zwemmen, varen, fietsen en raften. Ook biedt het exposities met First Nations cultuur. 
 
Het dorp heeft een bescheiden houding en wortelt in de bos-industrie. Woningen zijn eenvoudig en laagbouw overheerst. De nadruk ligt op de gemeenschap. Lokale bakkers en koffie-zaakjes zijn tevens kado-winkels en kunst - ruimte.
 
De natuur is vlakbij. Even buiten het centrum van het dorp treft u een waterval, een natuurpark of een groene golfbaan. Iets verder kan men picknicken bij de rivier, raften, of hiken in een Provincial park.
 
 
 
 
 

Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.