Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Cienfuegos

  • Monumenten
  • Villa's
  • Relaxte sfeer

Cienfuegos

 
Cienfuegos is een aangename universiteitsstad in het zuidwesten van Cuba. Het heeft als bijnaam ''de parel van het zuiden.'' De stad heeft een zakelijke kant, maar biedt diverse attracties die het tot een geschikte bouwsteen maken voor een rondreis. Het historisch centrum is erg mooi om te zien, en ook de wijk Punta Gorda is een belevenis. Sinds 2005 staat de stad dan ook op de lijst van het Unesco werelderfgoed.
 
In 1745 werd hier het eerste fort gebouwd door de vroege, Spaanse reizigers. Later werd de stad vernoemd naar de gouverneur-generaal Jose Cienfuegos. Bij de wijk Punta Gorda ontdekt u de villa's waar ooit de Cubaanse elite woonde. Ook staat hier het bijzondere Palacia del Valle. Een paleis dat werd gebouwd in de 19e eeuw, en bestaat uit diverse bouwstijlen. U kunt hier op het terras zitten en met een koel drankje uitkijken over de stad.
 
Vanuit Punta Gorda loopt een mooie route naar het centrum. Aan deze weg ziet u statige, 19e eeuwse, koloniale huizen. Een prachtige stadsroute, waarbij u ook langs een paar monumenten komt. De omgeving van de stad wordt verder beschouwd als een van de mooiste en meest groene gebieden van het land.
 

Mirja Rempt
WRC Cuba specialist

Als Cuba specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.