Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Coober Pedy

  • ''Opaalhoofdstad'' van de wereld
  • Ondergrondse kerk
  • Woestijnklimaat

Coober Pedy

 
Coober Pedy staat bekend als een van de meest bijzondere locaties van Australie. Het ligt diep in de ''outback''. Hier ervaart u de ruige kant van de natuur. De temperatuur vertoont extremen. In de nacht kan het 0 graden Celsius zijn, maar overdag kan de temperatuur stijgen tot ca. 40 graden Celsius.
 
Het stadje vertoont veel stof, zand en resten van auto's. Niet bijster idyllisch, maar wel een uniek landschap. Het heeft een inwonersaantal van ca. 3.500 man. Zij leven vaak ondergronds, om aan de droogte en hitte te ontsnappen. Ondergronds heeft men hier huizen, kerken en hotels gebouwd. 
 
De stad vormt een belangrijke producent voor opaal. U kunt de opaal productie hier bezichtigen, zelf opalen zoeken, of een bezoek brengen aan een underground art - gallery.
 
 
 

Mirja Rempt
WRC Australië specialist

Als Australië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.