• Eén van de grootste zoetwaterbronnen
  • Manatees
  • Aangename, zuidelijke manier van leven

Crystal River

In Florida liggen honderden zoetwaterbronnen. Eén van de grootste bronnen vindt u bij het dorpje Crystal River. Het water heeft hier een milde temperatuur en trekt hierdoor veel manatees: zeekoeien. Deze grote, zachtaardige zeezoogdieren kunt u spotten tijdens een kanotour en vanaf verschillende observatie punten. Crystal River ligt vlakbij Tampa en St Petersburg en is mooi gelegen bij de Kings Baai.
Dit wordt ook wel een excellente waterbestemming genoemd en u kunt hier dan ook terecht voor een tochtje per boot, duiken, zwemmen, vissen, of voor een Eco-tour. Bezichtig vooral de parken en het natuurschoon. U vindt er restaurants en accommodaties voor ieder budget.
Naast de overvloed aan buitenactiviteiten biedt Crystal River, Florida, ook een unieke kans om de lokale flora en fauna van dichtbij te ervaren. Het gebied herbergt het Crystal River Archaeological State Park, waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden en bezoekers een glimp kunnen opvangen van de precolumbiaanse geschiedenis van de regio.

Mirja Rempt
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.