Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Cuenca

  • Vlakbij Valencia
  • Middeleeuwse bouwwerken
  • Rotsplateau
Toon mij alle 2 WRC reizen naar Cuenca Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Cuenca

Cuenca

 
Cuenca is een charmante, historische stad op slechts 2 uur rijden van de stad Valencia. Het wordt wel gezien als één van de meest authentieke, middeleeuwse steden van Spanje. Sinds 1996 behoort het tot het Unesco Werelderfgoed. 
 
De stad Cuenca ligt op een rotsplateau tussen de rivieren Júcar en Huécar. Het is in een ''oud'' en ''nieuw'' deel opgesplitst. Bij het oude deel bevinden zich de ''hangende huizen.'' Deze zijn gebouwd aan de rand van een klif en bieden een prachtig zicht. Binnen is een Museum voor Spaanse abstracte kunst gevestigd.
 
Cuenca werd gesticht door de Moren. Na de moorse tijd, werd het een Castilliaanse stad. U kunt hier rondwandelen en de diverse bouwstijlen bewonderen: gotische stijl, barokstijl en renaissance-stijl. Interessante bezienswaardigheden zijn bv de gotische kathedraal, het barokke stadhuis en de kerk San Felipe Neri.

Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Cuenca met deze 11 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Cuenca gecombineerd met 11 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: