Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Cusco

  • Unesco Werelderfgoed
  • Inca stad
  • 3550 m hoogte
Toon mij alle 4 WRC reizen naar Cusco Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis, Rondreis

Alle reizen naar Cusco

19 dagen Autoreis + Individueel
20 dagen
  • Verloren Inca stad Machu Picchu.
  • Mysterieuze Nazca-lijnen.
  • Jungle avontuur in Amazone gebied.
€ 3350,-
Bekijk
20 dagen Rondreis + Individueel
20 dagen
  • Mysterieuze Nazca-lijnen.
  • Taquile in Titicacameer.
  • Bezoek Machu Picchu.
€ 2700,-
Bekijk

Cusco

 
Cusco (ook wel genoemd: Cuzco of Qosqo) ligt op een hoogte van 3.550 meter. Voorheen was het de hoofdstad van het mythische Inca rijk. Sinds 1983 maakt het deel uit van het Unesco werelderfgoed. De stad werd in de 12e eeuw gesticht door Manco Capac. Deze persoon kwam van het eiland Isla del Sol in het Titicaca meer.
 
Volgens legende werd Manco Capac erop uit gestuurd om kennis te delen met de mensen. Hierna werd de stad Cusco gesticht, als basis voor het volk van de Inca. Rond de 14e eeuw werd dit rijk van hieruit verder uitgebreid. Rond deze tijd werd het gebied Tawantinsuyu genoemd. Dit betekent ''de 4 windrichtingen''.
 
Cusco geeft een mooi decor voor een stadswandeling. Wanneer u vroeg in de ochtend wandelt, zijn de straten nog leeg en kunt u een route nemen naar het plein bij de San Cristobal kerk, in het historisch centrum. Hier heeft u een mooi uitzicht over de stad. Vanaf het plein lopen diverse straatjes naar beneden. Onderweg komt u langs het Museo Inka en het Museo de Arte Pre-Colombino.
 
Bij de stad liggen verder een paar interessante Inca tempels. Met een taxi is het slechts een korte rit naar Tambo Machay. Hier ligt onder meer de watertempel van de Inca's. Van hieruit wandelt u vervolgens terug naar de stad en ziet u onderweg belangrijke monumenten zoals het kasteel ''Puca Pucara''.
 
Tip:
 
In de stad is het mogelijk een kaart (B.T.C. kaart) te kopen waarmee u tien dagen lang toegang heeft tot diverse attracties. 
 

Alexandra Burger
WRC Peru specialist

Als Peru specialist weet Alexandra Burger alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Cusco met deze 13 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Cusco gecombineerd met 13 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: