Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Dawson City

  • Klondike Gold Rush
  • Native cultuur
  • Mijnbouw
Toon mij alle 2 WRC reizen naar Dawson City Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Dawson City

Dawson City

Dawson City was ooit het centrum van de Klondike Gold Rush. De goudkoorts begon hier toen in augustus 1896 vonden de eerste pioniers goud vonden. Het nieuws verspreidde zich snel en de daaropvolgende jaren reisden zo'n 100.000 gelukzoekers naar Dawson City en omgeving om hun geluk te beproeven. Dawson werd de grootste stad ten noorden van Seattle en ten oosten van Winnipeg en kreeg e bijnaam: 'Parijs van het Noorden'.
De nieuwverworven miljonairs spendeerden hun geld graag rijkelijk aan dure kleding en het beste eten en drinken. Aangezien er in de wijde omgeving geen andere stad was en dus geen andere plek om het geld te besteedden, profiteerden de restaurants, winkels, gok- en muziek hallen hier flink van. 
Toen in 1899 op de stranden van Nome, in Alaska goud werd gevonden, trokken veel goudzoekers uit Dawson om in Nome hun geluk te beproeven.
Tegenwoordig is het een levendige, sfeervolle plek en biedt een interessante mix van kunst, cultuur, wildernis en geschiedenis. Er is een bruisend cultureel leven, met diverse artiesten, filmmakers en dansers die hier het leven kleur geven. In de zomer worden festivals georganiseerd, zoals het Yukon Riveside Arts Festival en het Dawson City International Short Film Festival Het aantal inwoners is in de zomer aanzienlijk groter, vanwege het grote aantal seizoen werkers. In de winter wordt het stiller en wonen er ca. 2300 mensen in Dawson City. De fascinerende geschiedenis van de Gold Rush wordt hier levend gehouden. Maak een tour naar de goudmijnen en u kunt uw eigen goud zoeken bij de ‘’Klondike gold fields.’’
Bezoek het Danoja Zho Cultural Cenetre waar je leert over de oorspronkelijke bewoners:  Tr'ondek Hwech'in First Nation, die hier al lang door de Gold Rush woonden. Ook het Dawson City Museum is bijzonder de moeite waard. 
Maar ook vandaag de dag speelt mijnbouw een belangrijke rol in de economie van Dawson City. Meer dan 200 familiebedrijven leven nog steeds van de mijnbouw in verschillende mineralen, inclusief goud.

Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Dawson City met deze 13 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Dawson City gecombineerd met 13 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: