Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Florence

  • Kunst
  • Cultuur
  • Architectuur

Florence

Florence is de hoofdstad van de bekende Italiaanse regio Toscane. Het is ook de grootste en drukst bezochte stad van Toscane. In Italië wordt de stad overigens Firenze genoemd.
 
De stad werd enkele decennia voor onze jaartelling gesticht door Julius Caesar. Hij stichtte Florence als een Romeins legerkamp. Dit is nog steeds goed zichtbaar aan het stratenplan van de stad. Voorheen was het gebied waar de huidige stad zich nu bevindt een vruchtbare vallei aan de Arno. Na de Romeinse periode is de stad in verschillende handen geweest.
 
De stad is lang bestuurd geweest door de familie de’ Medici, een rijke bankiersfamilie. Deze familie heeft er mede voor gezorgd dat Florence één van de belangrijkste steden ter wereld is op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Onder het bewind van de de’ Medici werd Florence de belangrijkste renaissance-stad ter wereld.
 
Dit is nog steeds één van de belangrijkste redenen dat er zoveel reizigers naar Florence toekomen. De vele kunsthistorische schatten en paleizen in Florence zijn door de eeuwen heen zo goed als allemaal aan de stad geschonken.
 
Tip: Bezoek de stad buiten het hoogseizoen en geniet van de sfeer en ruimte.

Mirja Rempt
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.