Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Fort Simpson

  • Northwest Territories
  • Samenkomst van twee grote rivieren
  • Heritage Park and McPherson House

Fort Simpson

 
Fort Simpson is een klein dorp in de ruige natuur van de Northwest Territories. Het dorp ligt bij de samenkomst van twee grote rivieren, de Mackenzie en de Liard. Eeuwenlang is het al een belangrijk punt van samenkomst voor verschillende volkeren. Vroeger werd het door de ‘Dene’ het Leidlikue genoemd (vertaling: de plek waar rivieren samenkomen).
 
Fort Simpson werd in 1803 door de eerste Europeanen gesticht als handelspost en de samenvloeiing van de rivieren werd door hen 'vork der vorken’ genoemd. Breng een bezoek aan het Heritage Park and McPherson House voor een indruk over de dorpsgeschiedenis. U heeft hier ook mooie uitzichten over de Papal Flats, een bijzondere natuurlocatie.
 
Bezichtig de lokale cultuur, ontdek de Virginia Falls of maak een boottocht over de Mackenzie Rivier. Fort Simpson heeft een levendige gemeenschap van kunstenaars, die ieder jaar rond juli het Open Sky Arts Festival organiseren. In de winter kunt u Fort Simpson bereiken via een brug van ijs, en in de zomer met een pont. 

Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.