Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Giarre

  • Nabij de Etna
  • Agricultuur
  • Natuurparken

Giarre

 
Giarre is een plaats in het oosten van Sicilie. Het ligt tussen de Etna en de kustlijn van de Ionische zee. De geschiedenis gaat terug naar de 16e eeuw. Giarre betekent ''terracotta pot'' in het Arabisch. Lang heeft de plaats gediend als een centrum voor de handel in de provincie Catania. Ook tegenwoordig wordt het nog gezien als een handelsplaats. Het staat bekend om de diverse agricultuur en de handgemaakte, smeedijzeren producten.
 
De aarde is hier, mede dankzij de vulkaan, zeer vruchtbaar. Men verbouwt hier o.a. citroenen, graan, aardappelen, olijven en druiven. Giarre biedt ook veel culturele attracties: u ziet hier paleizen, piazza's en een kathedraal gewijd aan San Isidoro. Vanaf de centrale piazza heeft u een mooi zicht op de Etna.
 
In de regio bevinden zich verder diverse campings en natuurparken. Van hieruit is het mogelijk om dagtrips te maken naar bv Taormina en Giardini Naxos.
 
 

Mirja Rempt
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.