Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Granada

  • Alhambra
  • Moorse tuinen
  • Kunst en cultuur
Toon mij alle 2 WRC reizen naar Granada Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Granada

10 dagen Autoreis + Individueel
10 dagen
  • Indrukwekkende autorondreis vanuit Málaga.
  • Bekijk Ronda, Sevilla, Córdoba, Granada.
  • U verblijft in vorstelijke accommodaties.
€ 1675,-
Bekijk

Granada

 
Granada is een indrukwekkende stad in het populaire Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. Het  is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Granada. Ooit was het de hoofdstad van het toenmalige Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus, in de tijd dat dit gebied onder Moors bewind tot grote bloei kwam. De stad staat bekend om de Universidad de Granada; deze geeft de stad een vrolijke en levendige sfeer. Ook staat hier één van de bekendste attracties van Spanje: het kasteel Alhambra.
 
Dit werd gebouwd in de middeleeuwen, in opdracht van de Moorse heersers van Andalusië. Het is gevuld met kunst en is een populaire locatie voor cultuurliefhebbers. Het is zo populair dat er inmiddels quota zijn ingesteld om het te beschermen: per dag mogen slechts een beperkt aantal mensen het gebouw bezoeken. Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden, dat wordt dan ook sterk aangeraden.
 
Verder bevindt zich in de stad de kathedraal van Granada. Dit is de grootste van Spanje en huist kapellen voor de koninklijke familie. Een andere bezienswaardigheid is het Paleis de Generalife, van de Nasrid sultans. Dit werd gebouwd in de 14e eeuw en wordt omringd door een patio, vijvers en bloemenvelden.

Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Granada met deze 8 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Granada gecombineerd met 8 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: