Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Halifax

  • Hoofdstad van Nova Scotia
  • Breng een bezoek aan Privateers' wharf
  • Wandel langs Halifax Citadel
Toon mij alle 4 WRC reizen naar Halifax Gevonden reissoorten Campingtour, Individueel Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Halifax

19 dagen Camperreis + Individueel
21 dagen
  • Beste camper specials
  • Veel keuze in campers en locaties
  • Verrassende combinatie mogelijkheden
Bekijk

Halifax

Halifax is de hoofdstad van de provincie Nova Scotia is toegangspoort tot Atlantisch Canada, havenstad en universiteitsstad. De oorspronkelijke bewoners, de Mikqmaq, noemden de stad Chebucto, wat ‘grootste haven’ betekent.

Halifax werd in 1749 gesticht als basis voor de Britten. In 1758 werd de eerste kade gebouwd en werd Halifax een belangrijke Canadese havenstad. 

De haven is belangrijk voor het moderne vervoer over het water, maar kent ook een rijke geschiedenis. Duizenden Europese immigranten hebben in de vorige eeuw bij Pier 21 voor het eerst voet aan Canadees land gezet. In het Canadian Museum of imigration ziet u hier meer over. Diverse historische schepen, zoals de schoener Bluenose II zijn te zien in de oude haven. De maritieme geschiedenis komt tot leven in het Maritime Museum of the Atlantic.

 

Langs de gezellige waterkant zijn in oude pakhuizen winkels, boetieks, restaurants en bars. Vanaf de Citadel Hill heeft u een mooi uitzicht over de stad. 

Rondom het Citadel National Park staan hoge glazen gebouwen en moderne winkelcentra gebroederlijk naast historische gebouwen. In de Halifax Public Gardens is er 's zomers vaak live-muziek. 

 

 

 

 

Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Halifax met deze 38 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Halifax gecombineerd met 38 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: