Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Halifax

  • Hoofdstad van Nova Scotia
  • Breng een bezoek aan Privateers' wharf
  • Wandel langs Halifax Citadel
Toon mij alle 6 WRC reizen naar Halifax Gevonden reissoorten Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Halifax

16 dagen Autoreis + Individueel
16 dagen
  • 15-daagse pittoreske rondreis vanuit Halifax.
  • Mozaïek van vissersplaatsjes, landschappen.
  • De rode kliffen van Prince Edward Island.
€ 1900,-
Bekijk

Halifax

Halifax is de hoofdstad van de provincie Nova Scotia en heeft ongeveer 390.000 inwoners. Halifax is na Vancouver de grootste Canadese kuststad. De oorspronkelijke bewoners, de Mikqmaq, noemden de stad Chebucto, wat ‘grootste haven’ betekent.

Halifax werd in 1749 gesticht als basis voor de Britten. In 1758 werd de eerste kade gebouwd en werd Halifax een belangrijke Canadese havenstad. In 1925 ontstond de eerste Trans-Atlantische telegraafverbinding en in 1941 opende Trans Canada Airways een luchtroute tussen Halifax en Vancouver.

De luchthaven van Halifax werd in 1960 geopend. Breng een bezoek aan de Privateers' wharf, een havenbuurt uit de 19de eeuw. U vindt hier gezellige restaurants en pubs. Ga langs bij Pier 21, dit was ooit een scheepsterminal, maar is nu een museum voor immigratie.

Wandel langs Halifax Citadel voor een mooi uitzicht over de stad. U kunt hier diverse activiteiten ondernemen. Leer surfen (mei t/m september), maak een fototour door de stad of huur een fiets en kies één van de Halifax trails.

Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Halifax met deze 48 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Halifax gecombineerd met 48 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: