Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Havana

  • Historisch centrum
  • Unesco werelderfgoed
  • Mooie wijken

Havana

 
Havana is een boeiende, kleurrijke stad met diverse attracties. Het telt ca. 2 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Cuba. Het is een prachtige havenstad, en biedt de reiziger genoeg. Het werd gesticht in juni 1514 en ligt aan de noordkust van het eiland. In de 19e eeuw kwam het tot bloei en werd het een moderne stad. Er werden vele herenhuizen gebouwd. De stad stond destijds bekend als een soort ''Parijs van het noorden.''
 
Wanneer u rondloopt ziet u mooie huizen, brede straten en sfeervolle pleinen waar u gezellig op een terras kunt zitten. In de stad hangt een levendige en ontspannen sfeer. Een bijzondere locatie hier, is bv de wijk Habana Vieja. Deze wijk staat op de Unesco werelderfgoedlijst en vormt een van de mooiste delen van de stad. Hier zijn gezellige restaurants en winkels.
 
Daarnaast is Centro Habana een aanrader, een gezellig stadsdeel waar u de lokale bevolking ontmoet. De stad is bijzonder rijk aan cultuur. Dit vindt u terug bij onder meer de diverse musea en theaters. Neem bv een kijkje bij Museo de la Revolucion, hier vindt u info en achtergronden over de Cubaanse revolutie. Ook is er een zaal speciaal ingericht met exposities over de revolutionair Che Guevara. Een ander interessant museum is het Hemingway museum, met info over de populaire schrijver die hier een tijd heeft gewoond.
 
Een andere tip is het Museum van Decoratieve Kunsten. Hier vindt u Cubaanse kunst en een paar sculpturen. Het gebouw zelf is ook bijzonder, en de moeite waard om te bezichtigen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maudy Zuidema
WRC Cuba specialist

Als Cuba specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.