Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Helmeringhausen

  • Zuidelijk Namibie
  • Sfeervolle nederzetting
  • Duwisib Castle

Helmeringhausen

 
Helmeringhausen ligt in het zuiden van Namibië, in het gebied Berseba. Het is een ‘’kleine’’ nederzetting - het boerderijgebied beslaat ongeveer 11,000 hectare en biedt praktische faciliteiten. U vindt hier een hotel,  tankstation en een paar restaurantjes. Het is een fijne plek om bij te arriveren, na een reis door de lege, immense woestijn.
 
Ontdek het openlucht - museum (freilicht museum), of ga de nederzetting bekijken en een lokale maaltijd proberen bij een van de gastenhuizen.
 
Een bijzondere attractie in dit gebied is Duwisib Castle, opgetrokken uit zandsteen en gebouwd in een klassieke stijl. Het is hier rond 1900 laten bouwen door een Duitse baron. Duwisib betekent: ''Plaats van de regenboog'' in de lokale taal. Het kasteel staat op een prachtige locatie en is zeker de moeite waard om te bezichtigen. 

Mirja Rempt
WRC Namibië specialist

Als Namibië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.