• Natuur-en Wildpark
  • Big Five
  • KwaZoeloe Natal provincie
Toon mij alle 3 WRC reizen naar Hluhluwe Gevonden reissoorten Campingtour, Individueel Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Hluhluwe

21 dagen Autoreis + Individueel
21 dagen
  • Autoreis van Kaapstad naar Johannesburg.
  • Maak een aantal safari’s.
  • Strand, kunst, cultuur & geschiedenis.
€ 2715,-
Bekijk

Hluhluwe

 
 
Hluhluwe-Umfozoli bestaat uit twee in 1895 gestichte reservaten die sinds 1989 met elkaar in verbinding staan via een zogenaamde corridor. In het park leeft o.a. 'de Grote vijf', maar het park is met name bekend vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter. Het reservaat is opgedeeld in twee-en: een noordelijk- en zuidelijk deel. Er zijn drie ‘’gates’’, waar u een toegangsprijs dient te betalen. 
U kunt er met eigen auto prima game drives doen. Het handigste is om er net na zonsopgang of voor zonsondergang te zijn.
Wilt u wandelen door het park, dan kunt u informatie krijgen bij de recepties van kampen Hilltop en Mpila. In het park ziet u bossen, velden, valleien en rivieren. Dit wordt afgewisseld met berggebied en savanne. Het park heeft naast de afwisselende natuur, ook diverse wildlife. In de zomer is het vrij warm en droog en in de winter is het koeler en mild. 
 
Minder bekend is Ndumu-reservaat, habitat van nijlpaarden, bosvarkens, grijze en rode duikers, suni’s en krokodillen. Zeer exclusief is het privé-park Phinda. De natuur is prachtig met ongekende uitzichten op de bergen. 
 
Greater St. Lucia Wetland Park
Van heel andere orde is het aan de kust gelegen Greater St. Lucia Wetland Park. Rond het 40 kilometer lange St. Lucia meer liggen verschillende ecosystemen, moerassen, wet- en bushlands en grasvlakten. Naast krokodillen ziet u er nijlpaarden, flamingo’s, pelikanen en andere visetende vogels. Vanuit St. Lucia dorp vertrekt er ook twee keer per dag een boot voor een ongeveer twee uur durende cruise over de rivier.

Corine Klootwijk
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Hluhluwe met deze 22 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Hluhluwe gecombineerd met 22 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: