Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Ho Chi Minh City

  • Moderne stad
  • Zuidelijk Vietnam
  • Bijzondere geschiedenis
Toon mij alle 4 WRC reizen naar Ho Chi Minh City Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Rondreis, Vliegreis

Alle reizen naar Ho Chi Minh City

14 dagen Rondreis + Individueel
17 dagen
  • 12-daagse reis Hanoi naar Ho Chi Minh City.
  • Verblijf in schitterende accommodaties.
  • Veel excursies, alle transfers etc. inbegrepen.
€ 3105,-
Bekijk
18 dagen Rondreis + Individueel
18 dagen
  • Zeer voordelige reis van noord naar zuid.
  • Inclusief accommodaties en alle vervoer.
  • Hanoi, Sapa, Halong, Bay, Hue, Saigon etc.
€ 2060,-
Bekijk

Ho Chi Minh City

 
Ho Chi Minh City wordt gezien als één  van de mooiste en modernste steden van Vietnam. Het wordt, vanwege Franse stijl, ook wel het Parijs van Zuidoost - Azië genoemd. Voorheen heette het Saigon en was het vernoemd naar de rivier Sai-Gon. De stad telt ca 7 miljoen inwoners en is druk, modern en levendig.
 
Het tempo ligt hoog, en het leven gaat hier snel. Er is een breed aanbod, veel en goede accommodaties, restaurants, rooftopbars en winkels. Ook is er een meer ''kleinschalig'' aanbod: guesthouses en eetkraampjes langs de kant van de weg.
 
De stad biedt de reiziger interessante contrasten. Wandel door tempels of kleine steegjes, of bezoek een hippe rooftopbar, met uitzicht over een skyline met wolkenkrabbers. Het verleden wordt hier in herinnering gehouden. Voor inzicht in de geschiedenis, kunt u een bezoek brengen aan bv het War Remnants Museum. Hier ziet u foto's, objecten, en verhalen van de vietnamoorlog. Er staan objecten van Vietnamese en Amerikaanse zijde.
 
Er is verder cultuur te over. Een interessante tempel is bv de Jade Emperor Pagode uit 1909. Hier ziet u beelden, en de lokale bevolking die hier komt om te bidden. Respectvol gedrag van reizigers, richting de lokale bevolking, wordt hier erg gewaardeerd. Een ander interessant gebied, is het lokale Chinatown. Sfeervol en gezellig, met tempels, markten en winkels. Een paar bijzondere plaatsen zijn Binh Tay markt en de Phuoc An tempel.
 
In de avond is het een aanrader om een rooftopbar te bezoeken, en uit te kijken over een bijzondere, mooi verlichte stad. Prijzen kunnen wel oplopen, en reizigers worden niet overal toegang verleend. Rooftopbars zijn ook niet altijd open. De lokale bevolking kan u hierbij van goed advies voorzien.
 
 

Maudy Zuidema
WRC Vietnam specialist

Als Vietnam specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Ho Chi Minh City met deze 3 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Ho Chi Minh City gecombineerd met 3 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: