Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Hvolsvöllur

Toon mij alle 1 WRC reizen naar Hvolsvöllur Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Hvolsvöllur

8 dagen Autoreis + Individueel
8 dagen
  • Bijzonder overnachten
  • Het hete water van de Blue Lagoon
  • Het koude water van Jökulsárlón
€ 3125,-
Bekijk

Hvolsvöllur

Hvolsvöllur is een klein stadje met ca. 950 inwoners gelegen in het zuiden van IJsland aan de ringweg. Het dorp wordt vaak bezocht door degenen die de zuidkust verkennen of het eiland rondrijden. Het is erg populair als uitvalsbasis voor reizigers die dicht bij de bezienswaardigheden van het zuiden en westen willen zijn.
De belangrijkste inkomsten van Hvolsvöllur komen uit het omliggende landbouwgebied, dat nog eens 600 mensen telt. Het is ook een groeiend plaats voor toerisme, gezien de locatie niet al te ver van de hoofdstad en enkele van de belangrijkste natuurgebieden in de buurt. Gelegen aan de ringweg betekent een constante stroom reizigers die gebruik maken van de diensten van Hvolsvöllur. Het heeft ook een kleine lokale luchthaven, met vluchten naar de Westman-eilanden.
Het gebied rond Hvolsvöllur is prominent aanwezig in een van de beroemdste IJslandse sagen, de saga van Njál. Deze sagen waren epische fictiewerken, die een groot deel van de geschiedenis (en folklore) van IJsland in zijn vroege tijdperk weergeven. Er is een uitstekend IJslands Sagacentrum in de stad dat liefhebbers van literatuur en geschiedenis niet mogen missen.
Hvolsvöllur heeft sinds 2017 ook het Lava Center gehuisvest, een interactief museum waar bezoekers kunnen leren over de aardbevingen en vulkanen die IJsland tot de dag van vandaag vormen.
Er is ook een mooie galerij in de stad en een goed restaurant in de Saga Hall, een replica van een middeleeuws langhuis.

Maudy Zuidema
WRC IJsland specialist

Als IJsland specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Hvolsvöllur met deze 3 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Hvolsvöllur gecombineerd met 3 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: