Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Inhambane

  • Baai van Inhambane
  • ''Portugese''gebouwen
  • Arabische schepen

Inhambane

 
Deze mooie stad telt ca 80,000 inwoners. Het ligt in het zuiden van Mozambique en wordt omringd door een prachtige, groene baai. De baai is een sfeervolle inham bij de Indische Oceaan. In de stad kunt u de indrukwekkende, 18e eeuwse, Portugese kathedraal bezoeken. In het centrum van de stad vindt u restanten en architectuur van de koloniale periode.
 
Aan de kust geniet u van een prachtig uitzicht over de golven van de Indische Oceaan. Ook ligt hier het schiereiland Ponto de Barro, een mooie plek om te duiken of te zonnen.
 
In de ochtend komen de sierlijke ''dhows'' -traditionele scheepjes- aan bij de haven en worden de viswaren en andere producten op het land gebracht. Hierna wordt het bij de markt verkocht. In de avond vertrekken de boten weer voor de volgende lading.
 
 

Corine Klootwijk
WRC Mozambique specialist

Als Mozambique specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.