Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Jerez de la Frontera

  • Flamenco
  • Paarden
  • Jaarlijks oogstfeest

Jerez de la Frontera

 
 
Jerez de la Frontera is een populaire stad aan de Atlantische kust. In de stad staan paleizen, maar ook mooie, typisch andalusische huizen. De stad staat bekend om de sherry, de flamenco en grootgrondbezitters die paarden fokken.
 
In de regio wordt de speciale jerez druif verbouwd. Het gebied heeft een goede, kalkhoudende grond, en een zacht klimaat. Ook bevinden zich hier de kenmerkende, ruime wijnkelders, die speciaal zijn ontworpen om temperatuur en vochtigheid van de lucht op peil te houden. Deze kelders zijn toegankelijk voor bezoekers, u kunt hier meegaan met een tour en participeren in een wijnproeverij.
 
Een gezellig, jaarlijks festival vindt plaats in augustus of september. Dan wordt hier de druivenoogst gevierd en zijn er markten en kermis. Ook bevindt zich hier de officiële academie van de flamenco, die veel artiesten heeft voortgebracht. U kunt de flamenco bewonderen bij één van de bars, clubs, of bij de flamenco-lessen. Restaurants en theaters geven ook regelmatig dans-voorstellingen.

Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.