• Fascinerende landschappen
  • Outdoor-activiteiten
  • Kamloops Museum

Kamloops

 

Kamloops is een stad in de Canadese provincie British-Columbia. Het werd in 1812 als handelspost van de Hudson’s Bay Company gesticht. Het ligt aan de samenvloeiing van de zuid en noord Thompson rivieren, in de graslanden van BC. De regio biedt een mix van buitenactiviteiten.

Het landschap bestaat uit zandsteen, graslanden en uitgestrekte wouden en bossen. U kunt hier hiken, fietsen en kamperen. Bent u golfliefhebber, dan kunt u hier terecht op enkele golfbanen. In de zomer kunt u vissen, kanoën en kayakken op de meren en rivieren. In de winter kunt u diverse buitenactiviteiten beoefenen. U kunt dan langlaufen, een snowmobile huren of skiën.

Gaat u liever wat langzamer, dan kunt u ook een sleetocht maken, waarbij de slede voortgetrokken wordt door paarden. Kamloops heeft een levendige cultuurgemeenschap en toont de First Nations cultuur, die u terugvindt bij diverse sites in de stad en bij jaarlijkse festivals.

Kamloops heeft een levendige cultuur-scene. Deze omvat theater, muziek en beeldende kunst. Breng een bezoek aan de Kamloops Art Gallery, het Kamloops Museum of woon een voorstelling bij van het Kamloops Symphony Orchestra. De stad staat ook bekend om zijn publieke kunst; er zijn veel sculpturen en muurschilderingen te zien in de publieke ruimte.

 

Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.