Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Kingston

  • Boottochten naar Thousand Islands
  • Bezoek de publieke markt in het historisch centrum
  • "Limestone City"

Kingston

 

Kingston is een stad in het oosten van Ontario, gelegen aan de St Lawrence River halverwege Toronto en Montreal. Het werd in 1841 de eerste hoofdstad van Canada. Het was slechts tijdelijk een politieke locatie, maar het heeft als stad altijd een militaire functie gehouden. De stad wordt ook wel de ‘limestone city’ genoemd. Veel huizen en constructies zijn hier gebouwd met kalksteen, vandaar.

Populair zijn de boottochten door het labyrint van de Thousand Islands. Het historische Kingston telt vele oude forten en oud-Canadese bouwwerken. Breng een bezoek aan het bekende Fort Henry om meer over de geschiedenis van Canada te leren. 

Kingston viert jaarlijks diverse festivals zoals het Schrijvers Festival, het Blues Festival of het Kingston Canadian Film Festival. De stad heeft ook een levendige kunstscene. Veel mensen werken hier in de beeldende kunst, de media, dans-  en muziekwereld. Interessante platforms zijn Agnes Etherington Art Centre en het Modern Fuel Artist Centre .

De publieke markt ligt in Kingston’s historische downtown district, vlakbij het stadhuis. Het is drie dagen per week geopend; op dinsdag, donderdag en zaterdag. Openingstijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur. De markt biedt lokale producten, verse maaltijden, planten, bloemen en lokale kunst. In de zomer vindt u hier zongerijpte tomaten, warme kaneelbroodjes en unieke, handgemaakte juwelen.

Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.