Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Kuantan

Kuantan

Gelegen aan de monding van de Kuantan River, aan de Zuid-Chinese Zee, is Kuantan de belangrijkste havenstad aan de oostkust. Vanaf hier wordt tin, rubber en olie uitgevoerd naar Singapore en verder. Kuantan is een ideaal transferpunt als u via de oostkust naar het westen wilt of andersom. De bijzondere bezienswaardigheden bevinden zich niet echt in de stad zelf maar meer in de omgeving ervan. Bijvoorbeeld de tol- en vliegerwedstrijden waar de streek om bekend staat. Een bezoek aan Lake Chini is ook een must. Het is een verzameling van twaalf meren die met elkaar in verbinding staan. Van juni tot en met september zijn deze watervlaktes bedekt met een schitterend tapijt van roze lotusbloemen. Een bouwwerk als in een sprookje van 1001 nacht is de Sultan Ahmad Shah-moskee aan de Jl. Mahkota. Parallel aan de Jl. Mahkota en de Kuantan rivier loopt de Jl. Besar, met oude Chinese winkeltjes. Aan het stadsstrand Telok Chempedak vindt u enkele restaurants en cafés.

Maudy Zuidema
WRC Maleisië specialist

Als Maleisië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.