Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Laguardia

  • Culinair gebied
  • Druivengaarden
  • Mooie binnenstad

Laguardia

 
Laguardia is één van de mooiste steden van het gebied La Rioja in Baskenland. De streek staat bekend om zijn wijnen en heeft een perfect klimaat voor de wijnbouw. Wat minder bekend is, is dat de streek een moderne, veelgeprezen keuken heeft. Traditie wordt hier soepel gecombineerd met modernisme, ook in de keuken. 
 
Het is verder een gebied rijk aan archeologische sites, Romeinse objecten en middeleeuwse monumenten. Het centrum stamt uit de 13e eeuw, toen zijn hier ook de belangrijkste kerken gebouwd. Hier staat bv de kerk San Juan, een romaans gebouw, met mooie versieringen. Ook bijzonder, is de Santa Maria de los Reyes, een kerk met een gotische gevel.
 
Tijdens een wandeling door de stad ziet u diverse historische en artistieke sites. Hierna kunt u langsgaan bij één van de wijnkelders, en genieten van de heerlijke lokale wijn of moderne gerechten proberen bij een restaurant.

Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.